Ντομινίκ όπως Ανδρέας & Ανν όπως Δήμητρα;

Προσπαθώ να διαβάσω τη σκέψη του έξυπνου μυαλού της Ann Sinclair. Της διασημότερης κερατωμένης της χρονιάς, αν όχι της σύγχρονης ιστορίας. Γιατί στη Μυθολογία, ανταγωνίζεται πια τη θεά Ήρα, προστάτιδα του γάμου και των παντρεμένων γυναικών, η πιο τιμημένη από τις θεές, που έβλεπε μόνιμα τον άντρα της -το Δία- να ξενοκοιμάται. Ωραία, έξυπνη, πλούσια, πετυχημένη και δραστήριο μέλος της Εβραϊκής κοινότητας. Τα ωραιότερα μάτια της Γαλλικής τηλεόρασης. Για πολλά χρόνια. Από τις εξυπνότερες και διασημότερες δημοσιογράφους παγκοσμίως.

Προσπαθώ να διαβάσω τη σκέψη του έξυπνου μυαλού της Ann Sinclair. Της διασημότερης κερατωμένης της χρονιάς, αν όχι της σύγχρονης ιστορίας. Γιατί στη Μυθολογία, ανταγωνίζεται πια τη θεά Ήρα, προστάτιδα του γάμου και των παντρεμένων γυναικών, η πιο τιμημένη από τις θεές, που έβλεπε μόνιμα τον άντρα της -το Δία- να ξενοκοιμάται.

Ωραία, έξυπνη, πλούσια, πετυχημένη και δραστήριο μέλος της Εβραϊκής κοινότητας. Τα ωραιότερα μάτια της Γαλλικής τηλεόρασης. Για πολλά χρόνια. Από τις εξυπνότερες και διασημότερες δημοσιογράφους παγκοσμίως.

Ήταν το Κυριακάτικο ραντεβού των 7 που καθήλωνε για 13 χρόνια το γαλλικό κοινό και όχι μόνο με την εκπομπή «7 sur 7», στην TF1 από το 1984 ως το 1997. Τότε διέκοψε την καριέρα της και, έκτοτε, ουδέποτε βγήκε στην πρώτη γραμμή, γιατί ο δεύτερος σύζυγός της, Dominique Strauss Kahn, έγινε υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας και δεν ήθελε να υπάρχει conflict.

H Εβραία κληρονόμος, εγγονή του Paul Rosenberg ενός από τους πιο σημαντικούς art dealers στη Γαλλία, γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη γιατί οι γονείς της Joseph-Robert Schwartz και Micheline Rosenberg, Γαλλοεβραίοι, εκδιώχθηκαν από τους Ναζί. Φαινομενικά μια σύγχρονη, δυναμική γυναίκα, σε όλα. Με εξοργίζει η ανεκτικότητά της στην καθ’ έξιν μοιχεία του συζύγου της. Από την άλλη, τη θαυμάζω για την πίστη μέχρι τέλους στον άνθρωπό της. Τη μια απορώ για το πώς μια γυναίκα του δικού της βεληνεκούς δέχεται πλανητική δημόσια ταπείνωση, την άλλη αναγνωρίζω ότι έχει τεράστια δύναμη για να σταθεί πλάι στον άνθρωπο που έχασε κάθε ίχνος αξιοπρέπειας, με τις γαργαλιστικές λεπτομέρειες της εξωσυζυγικής κρεβατοκάμαρας. Είναι σαν να βλέπεις την Anne Sinclair ως Λέοναρντ Κοέν να του τραγουδάει «Dance me to the end of love…»

Πώς μια γυναίκα που είχε απέναντί, της στο δημοσιογραφικό της studio, για συζητητή το Μιτεράν, τη Μητέρα Τερέζα, τον Bill Clinton, τη Μαντόνα, η επονομαζόμενη «θηλυκός Larry King», υποκύπτει στον κατά συρροή σεξομανή, που μόλις τη φιλήσει για bonjour, στη γωνία τον περιμένει ένα ακόμη αντικείμενο του ασίγαστου πόθου του;

Τέσσερα εκατομμύρια δολάρια κόστισε η έπαυλη που αγόρασε η Ann Sinclair στο George Town της Washington D.C. για να έχει ένα ευπρεπές σπιτάκι ο συμβίος της που, πλέον, είχε γίνει επικεφαλής του Δ.Ν.Τ. Άλλα 5,5 εκατομμύρια δολάρια έδωσε για το πανέμορφο σπίτι τους στην Place Des Vosges, στο Παρίσι ενώ έριξε βιαστικά 1 εκατομμύριο ευρώ μέσα στη Channel τσάντα της για την εγγύηση της αποφυλάκισής του φερόμενου ως «βιαστή», την αποφράδα ημέρα της 14ης Μαΐου.

Πώς μια Γαλλίδα, απόγονος της μητέρας του φεμινισμού Simone de Beauvoir, δέχεται μια τόσο ατιμωτική σχέση; Θα τρίζουν τα κόκαλά της ή μήπως, τελικά, έχουν πολλά κοινά; Ο Χάμφρει Μπόγκαρτ και η Λορίν Μπακώλ του υπαρξισμού, Ζαν Πωλ Σαρτρ και Σιμόν Ντε Μπωβουάρ, μήπως μοιράζονται τα ίδια πάθη; με το γαλλικό ζευγάρι που απασχολεί το σύγχρονο κόσμο – DSK – Ann Sinclair – ; Μήπως η Simone de Beauvoir δεν έγραφε γράμματα λατρείας προς στον Σαρτρ και δήλωνε ότι το μεγαλύτερο επίτευγμα της ζωής της ήταν η σχέση της με το φιλόσοφο; Έλεγε εκείνος: «Αυτό που δένει τη Simone κι εμένα είναι ουσιαστική αγάπη, αλλά είναι εξ’ ίσου καλή ιδέα και για τους δύο μας να έχουμε εμπειρίες με διαφορετικούς συντρόφους»!  Έγραφε η De Beauvoir: «Είμαστε μεν αχώριστοι, αλλά η σχέση θ’ αντέξει όσο και οι δυο μας εμπλουτίζουμε τις ζωές μας με νέους συντρόφους…»

Η αλήθεια είναι πως ο διασημότερος γάλλος φιλόσοφος του 20ου αιώνα ήταν αθεράπευτος εραστής του ωραίου φύλου, ενώ και η συγγραφέας του Δεύτερου Φύλου και των Μανδαρίνων άλλαζε εραστές και, μάλιστα, και των 2 φύλων.

Δεν παντρεύτηκαν ποτέ, δεν έμειναν μαζί ποτέ αλλά ζούσαν σε κοντινά σπίτια, αγαπιούνταν, έγραφαν και διόρθωναν ο ένας τα κείμενα του άλλου. Βέβαια, η Simone De Beauvoir παραδεχόταν ότι υπέφερε από τις απιστίες του Σαρτρ, τον ζήλευε, ειδικά στα πρώτα χρόνια της ερωτικής τους σχέσης, αλλά ουδέποτε διανοήθηκε να τον εγκαταλείψει.

Η σημερινή σταρ των media, η Anne Sinclair, στα 63 της, ήξερε ότι θα πρέπει να μείνει στο παρασκήνιο αν και είχε αρχίσει να διαφαίνεται ότι ο Dominique Strauss Khan θα μπορούσε να την κάνει βασίλισσα…. συγγνώμη…. σύζυγο Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ας μην ξεχνάμε ότι την παραμονή του περίφημου μεσημεριού στη Νέα Υόρκη, οι δημοσκοπήσεις έφερναν τον DSK να προπορεύεται του Νικολά Σαρκοζί κατά 20%. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το Wikipol: «Les personalites qui feront l’ election de 2012 – Paris Match», το 65% των ερωτηθέντων προτιμούσαν την Ann Sinclair για σύζυγο του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας από την Κάρλα Μπρούνι – ΣαρκοζΙ!!!

Σ’ ένα συμβατικό, καθωσπρέπει γάμο, αυτό το δράμα του ζεύγους DSK – Anne Sinclair που κράτησε 3,5 μήνες, θα διατυπωνόταν με ερωτήσεις του τύπου:

«Θα τον αφήσει;»
«Μα καλά δεν ντρέπεται να μαθαίνει ότι όχι μόνο το ‘κανε με την αφρικανή καμαριέρα, αλλά το προηγούμενο βράδυ ο αθεόφοβος μπήκε στο ξενοδοχείο με μια ξανθιά τραπεζίτισσα με την οποία συχνά συνευρισκόταν ερωτικά, ενώ νωρίτερα –έλεος– πρόσφερε Dom Perignion στη receptioniste;»


Πολλοί μίλησαν για τα περίεργο παρελθόν των γυναικών των Προέδρων της Γαλλικής Δημοκρατίας. Η μεν Ντανιέλ Μιτεράν, όχι μόνο άντεχε τη διπλή ζωή του Φρανσουά με την Anne Pingeot και πολλές άλλες, ων ουκ έστιν αριθμός, αλλά στο τέλος έσφιξε στην αγκαλιά της και την εξώγαμη κόρη του Mazarine Marie Pingeot.

Αντίθετα, η Cecilia, γυναίκα του Νικολά Σαρκοζύ άντεξε μόλις 5 μήνες ως σύζυγος του Προέδρου, Μάιο με Νοέμβριο του 2007, οπότε πήρε το διαζύγιό της, μετέβη στη Νέα Υόρκη, παντρεύτηκε τον εραστή της Richard Attias και έκτοτε ζουν καλά στο Ντουμπάι και ο Σαρκοζί καλύτερα -με την εγκυμονούσα Κάρλα του, φυσικά.

Το ζεύγος Anne Sincrlaire – DSK επιστρέφει οσονούπω στο Παρίσι. Ο DSK αντί για θριαμβευτής, είναι βέβαιο ότι θα κατέβει με τα φτερά του προσγειωμένα σαν του αεροπλάνου που θα τον μεταφέρει. Ε, λοιπόν, εκεί, να υποθέσω, με την καλπάζουσα φαντασία μου ότι θα δούμε μια εικόνα τύπου: Ανδρέας Παπανδρέου – Δήμητρα Λιάνη στην αντίστροφη εκδοχή; Εκείνη να κατεβαίνει τα σκαλιά του αεροπλάνου, η αποκαλούμενη και “bulldog wife”, μπροστά και να του κάνει νόημα να κατέβει κι αυτός και ότι θα τον προστατεύσει από τη βορά των Γάλλων παπαράτσι;

πηγή: aixmi.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ