Πόσο κοστίζει η κατασκευή του iPhone 7; Δείτε εδώ!

Το κόστος κατασκευής του iPhone 7 αποδεικνύεται ότι είναι υψηλότερο από εκείνο που είχαν τα προηγούμενα μοντέλα smartphones της Apple. 

Σύμφωνα με την IHS Markit, η οποία έκανε το καθιερωμένο teardown του iPhone 7, το νέο δημιούργημα της Apple βρέθηκε ότι κοστίζει 224,80 δολάρια για το βασικό μοντέλο συμπεριλαμβανόμενου και του κόστους εργασίας. Τα υλικά μόνα τους υπολογίζεται ότι κοστίζουν 219,80 δολάρια για κάθε iPhone 7.

 

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει το Phone Arena, για το iPhone 7, η οθόνη κοστίζει 37 δολάρια, η μπαταρία 4 δολάρια, οι κάμερες 26 δολάρια, η μητρική πλακέτα 74 δολάρια, τα ηχεία 11.5 δολάρια, το πλαίσιο 22 δολάρια και τα υπόλοιπα μέρη έχουν κόστος 117.5 δολαρίων.

 

Το κόστος αυξάνεται για τα υπόλοιπα μοντέλα του iPhone 7, καθώς και για το iPhone 7 Plus. Σε καμία περίπτωση όμως, το κόστος κατασκευής δεν μπορεί να φτάσει την τιμή των 649 δολαρίων που πωλείται το βασικό μοντέλο του iPhone 7 στις ΗΠΑ.

 

Μέσα από την παραπάνω ανάλυση γίνεται εμφανές ότι κάθε συσκευή iPhone 7 που πωλείται στις ΗΠΑ αποφέρει στην Apple κέρδος 424 δολαρίων, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο.

 

Για συγκριτικούς σκοπούς αρκεί να αναφερθεί ότι η κατασκευή του iPhone 6S κόστιζε 187.91 δολάρια στην Apple, ενώ το iPhone 4S του 2011 είχε χαμηλότερο κόστος κατασκευής σε ποσοστό 30%. Το iPhone 7 μπορεί να είναι το πιο ακριβό σε κόστος κατασκευής μέχρι σήμερα, αλλά τα κέρδη της Apple από αυτό παραμένουν υψηλά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ