Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Τόσκας για τα επεισόδια με τους συνταξιούχους: Δίκαια τα αιτήματα τους - Όλη η έγγραφη απολογία του αστυνομικού

Εξηγήσεις για όσα έγιναν την Δευτέρα (03/10/2016) στην συμβολή των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Ηρώδου Αττικού ανάμεσα σε συνταξιούχους και αστυνομία επιχείρησε να δώσει στην έγγραφη απολογία του ο αστυνομικός ο οποίος έριξε χημικά εναντίον των ηλικιωμένων και προκάλεσε την δυσαρέσκεια του Πρωθυπουργού.

Η απολογία του αστυνομικού κινήθηκε στην γραμμή και τα επιχειρήματα που έχουν καταθέσει οι επιχειρησιακοί αστυνομικοί. Ο αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την πράξη του είπε σύμφωνα με πληροφορίες:

«Κουνούσαν τόσο δυνατά το λεωφορείο που υπήρχε άμεσος κίνδυνος ανατροπής του με αποτέλεσμα να έχουμε σοβαρούς τραυματισμούς εκατέρωθεν στην περίπτωση που ανατρεπόταν».

Και συνέχισε λίγο αργότερα: «Έκανα περιορισμένη χρήση δακρυγόνων με την φυσούνα προκειμένου να τους αποτρέψω διότι παραλλήλως υπήρχε και ο κίνδυνος αν δεχόμασταν διαταγή αποτροπής να μπούμε μπροστά και να χρησιμοποιήσουμε ασπίδες και γκλόμπ».

Τόσκας: Κι εγώ συνταξιούχος είμαι! Είναι δίκαια τα αιτήματά τους!
Μια ημέρα μετά τα επεισόδια ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό. Είπε ότι πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη συνεννόηση διαδηλωτών και αστυνομίας και είπε: «ούτε ένα δακρυγόνο είναι καλό». Ο κ. Τόσκας είπε ακόμα ότι ήταν μια πολύ δύσκολη κατάσταση και εξήγησε:

 

«Ήταν γύρω στους 1.200 διαδηλωτές, συνταξιούχοι, οι οποίοι διαμαρτύρονταν οι άνθρωποι για το δίκαιο τους, για τα προβλήματά τους. Ήταν τρεις σειρές αστυνομικών οι οποίες διασπάστηκαν, ήταν μια τελευταία σειρά με τα λεωφορεία τα οποία είδατε πως ταρακουνήθηκαν με κίνδυνο να ανατραπεί το ένα από αυτά και να σπάσει ο κλοιός. Εκεί δόθηκε από τον τοπικό διοικητή η εντολή χρήσης δακρυγόνων. Γίνεται διοικητική εξέταση. Από εκεί και πέρα εγώ ανέλαβα την πολιτική ευθύνη, όπως είμαι για όλα υπεύθυνος και για ό,τι συμβαίνει στο υπουργείο, και για τα καλά και για τα κακά και αυτό είναι κλασική αρχή. Σε αυτήν έχω μάθει πόσα χρόνια ήμουν διοικητής στον στρατό. Και νομίζω αυτό ισχύει για όλους τους υπουργούς…»

Και συνέχισε λέγοντας: «Δεν έπρεπε να γίνει χρήση δακρυγόνων. Ήταν ίσως υπερβολική η χρήση αυτή. Γίνεται μόνο σε ακραίες περιπτώσεις. Βέβαια και η ώθηση, που προσπάθησαν με ώθηση να τους αντιμετωπίσουν τους ανθρώπους αυτούς, δεν μπόρεσαν. Δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να γίνει χρήση δακρυγόνων απέναντι στους συνταξιούχους και σε αυτό είμαι ξεκάθαρος».

Ο υπουργός μάλιστα είπε πως και ο ίδιος είναι συνταξιούχος. «Μην νομίζετε ότι δεν συμμεριζόμαστε τα αιτήματα αυτών των ανθρώπων», ανέφερε και χαρακτήρισε δίκαιο τον αγώνα των εργαζομένων προσθέτοντας πως «πρέπει να διαδηλώνουν. Και η κυβέρνηση προσπαθεί να σταθεροποιήσει την κατάσταση σε πολύ δύσκολες συνθήκες».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ