Σάλος με την απάντηση Βούτση σε ερώτηση δημοσιογράφου: Θα εξαντλήσουμε την τετραετία & μετά θα πάμε σε εκλογές

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ξεκαθάρισε μια και καλή πως η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία και δεν θα πάμε σε πρόωρες εκλογέ, όπως πολλοί έλεγαν.

Χαρακτηριστικός ήταν ο παρακάτω διάλογος που είχε με δημοσιογράφο. 

-Δημοσιογράφος: Και εκλογές;
-Βούτσης: Είσαι καλά παιδί μου; Θα εξαντλήσουμε την περίοδο κανονικότατα κατά το Σύνταγμα, γιατί έτσι πρέπει. 

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Βουλής είπε: «; Θα εξαντλήσουμε την περίοδο κανονικότατα κατά το Σύνταγμα, γιατί έτσι πρέπει. Έχουμε συνομολογήσει ότι το αποτύπωμα είναι αυτό που αφήνεις καθ’ όλη τη διάρκεια και μένει και τελευταίο, τα ενδιάμεσα μόνο όταν συμβαίνουν υποχρεωτικές καταστάσεις, είτε μέσα στη Βουλή, είτε μέσα στην κοινωνία, κανείς δεν μπορεί να είναι απόλυτος. Μιλάμε για πράγματα τα οποία έχουν σχέση με τον σχεδιασμό κυβέρνησης, ο οποίος είναι σαφέστατος και αφορά στην επόμενη 3ετία, εντάξει δεν υπάρχει…  »

Αξιολόγηση και χρέος
Αναφερόμενος στην αξιολόγηση ο κ.Βούτσης είπε: «Ελπίζουμε ότι θα τελειώσει η πρώτη αξιολόγηση και επισήμως τις αμέσως προσεχείς ημέρες, απ’ ότι λένε και οι εκτιμήσεις όλων των παραγόντων, των ξένων δηλαδή, όχι μόνον του υπουργείου Οικονομικών και ο μισός Οκτώβριος θα διατεθεί - δεν ξέρω κι αν χρειαστούν κι από τον Νοέμβρη ημέρες ή εβδομάδες – αλλά ο στόχος είναι εντός του 2016 να έχει κλείσει απολύτως και η δεύτερη αξιολόγηση. Αυτές οι δύο ήταν εμπροσθοβαρείς, απ’ ότι θυμάστε του προγράμματος, όπου επί της ουσίας έχουν τεθεί τα απαξάπαντα, αιχμή είναι τα εργασιακά στη 2η αξιολόγηση. Πάντως αυτός είναι ο οδικός χάρτης όπως και με την προσδοκία για το χρέος, πάλι εντός του 2016, για να έχουμε όλοι μας καθαρή εικόνα το πώς θα μπούμε στον επόμενο χρόνο».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ