Ταινίες εβδομάδας: 10 ολοκαίνουργια φιλμς.... για τα μάτια σας & μόνο - Θρίλερ, περιπέτειες και όλα τα τρέιλερ

Με δέκα ταινίες ταυτόχρονα στις αίθουσες, είναι προφανές ότι από όλα έχει ο μπαξές!

Εκείνη / Elle

Του Πολ Βερχόφεν. Με τους Ιζαμπέλ Ιπέρ, Λοράν Λαφίτ
Δραματική, 2016, Γαλλία / Γερμανία / Βέλγιο, 130’.

 

 Αριστούργημα η νέα ταινία του Πολ Βερχόφεν, με την Ιζαμπέλ Ιπέρ στα πιο αντισυμβατικά της, να πέφτει θύμα βιασμού αλλά να επιστρέφει στην καθημερινότητα χωρίς καν να καταγγέλλει το συμβάν. Σαν την ηρωίδα του video game για το οποίο δουλεύει, η Μισέλ είναι δυνατή και αποφασισμένη, σε επαφή με τον εαυτό της και όχι σε κάποια εύκολη ψυχαναλυτική άρνηση - ένας σπάνιος γυναικείος ρόλος για τα κινηματογραφικά δεδομένα. Ετσι σπας τα στερεότυπα: με τόλμη, ειλικρίνεια και ένα κάποιο χιούμορ - και τον Πολ Βερχόφεν στο πλευρό σου.

 

 

The Neon Demon 

Του Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν. Με τους Ελ Φάνινγκ, 
Τζένα Μαλόουν
Θρίλερ, 2016, Γαλλία / Δανία / ΗΠΑ, 118’.

 Οσο όμορφη κι αν είναι η νέα ταινία του Ν.Β.Ρ. («Drive»), όσο ανακουφιστικό ρόλο κι αν παίζει το σάουντρακ του Κλιφ Μαρτίνες, όσο κρυφό χαρτί κι αν είναι η Τζένα Μαλόουν στο πλευρό της εντυπωσιακής Ελ Φάνινγκ, όσο camp και να είναι η σκηνή που παλεύουν τα μοντέλα, το «The Neon Demon» παραμένει μια ναρκισσιστική μπουρδίτσα απ’ άκρη σ’ άκρη. Α, ναι, πρόκειται για την ιστορία ανόδου και πτώσης ενός μοντέλου.

 

Το κορίτσι του τρένου / The Girl on the Train 

Του Τέιτ Τέιλορ.
Με τους Εμιλι Μπλαντ, Τζάστιν Θερού
Θρίλερ 2016, ΗΠΑ, 112’. 

 Χλιαρή μεταφορά του μυθιστορήματος της Πόλα Χόκινς, κυρίως εξαιτίας της άστοχης σκηνοθεσίας του Τέιτ Τέιλορ. Να ’ναι καλά η γλυκούλα η Εμιλι Μπλαντ. Πάντα τόσο αξιοπρεπής, άσχετα με τις συνθήκες γύρω της.

 

Η τελευταία παραλία / L’ Ultima Spiaggia

Των Θάνου Αναστόπουλου, Ντάβιντε ντελ Ντέγκαν 
Ντοκιμαντέρ, 2016, Ιταλία / Ελλάδα/ Γαλλία, 118’.

Του πάει το ντοκιμαντέρ του Θάνου Αναστόπουλου («Η κόρη»), ο οποίος μαζί με τον Ντάβιντε ντελ Ντέγκαν καταγράφει με αγάπη και σεβασμό τους θαμώνες μιας παραλίας-φαινόμενο στην Τεργέστη, όπου άντρες και γυναίκες χωρίζονται μεταξύ τους από έναν τοίχο. Ενα αξιαγάπητο ντοκιμαντέρ που θα απογειωνόταν αν ήταν μικρότερο σε διάρκεια.

 

Ο συγγραφέας / Un Homme Ideal 

Του Γιαν Γκοζλάν. Με τους Πιερ Νινέ, Ανά Ζιραρντό.
Δραματική, 2015, Γαλλία, 104’. 

 Ενας νέος άντρας κάνει απατεωνιά στον βωμό της δόξας, την οποία και αποκτά, αλλά πανικοβάλλεται όταν οι πράξεις του τού γυρίζουν μπούμερανγκ για να τον... δαγκώσουν στον πισινό. Αν εξαιρέσει κανείς την τελευταία σκηνή, η εξέλιξη της ιστορίας είναι τόσο προβλέψιμη που χαντακώνει το κατά τ’ άλλα αξιοπρεπές στήσιμό της.

Πελαργοί / Storks 

Των Νίκολας Στόλερ, Νταγκ Σουίτλαντ. Με τις φωνές των Αντι Σάμπεργκ, Τζένιφερ Ανιστον, Τάι Μπαρέλ
Κινούμενα σχέδια, 2016, ΗΠΑ, 87’.

 Η ιστορία ενός πελαργού που κάνει συμμαχία με μια κοπέλα για να παραδώσει ένα μωρό στην οικογένειά του -χρόνια αφότου οι πελαργοί έχουν σταματήσει τις υπηρεσίες delivery μωρών- προσπαθεί υπερβολικά πολύ για το δικό της καλό. Και ενώ έχει καλές στιγμές, όποτε εμφανίζονται οι λύκοι, για παράδειγμα, ο διάλογος έχει χτιστεί με στόχο τα μικρομέγαλα - ήτοι, αυτόματος θάνατος του χιούμορ. 

 

Η βάση των νεκρών / The Depot of the Dead

Του Τσέσλαβ Πετέλσκι. Με τους Ζίγκμουντ Κέστοβιτς, Τερέζα Ιζέβσκα
Δραματική, 1959, Πολωνία, 104’. 

Βασισμένη στο μυθιστόρημα «Επόμενη στάση - Παράδεισος» του Mάρεκ Χλάσκο, η ταινία συνδυάζει γουέστερν, φιλμ νουάρ και σοσιαλιστικό ρεαλισμό στην ιστορία εξέγερσης μιας ομάδας ξυλοκόπων σε δάσος της Πολωνίας.

 

Un Condor 

Του Γιάννη Κολόζη 
Ντοκιμαντέρ, 2015, Ελλάδα, 79’. 

 Road-movie/ντοκιμαντέρ για έναν Χιλιανό που επιστρέφει στην πατρίδα του μετά από 38 χρόνια εξορίας.

 

Μην ανασαίνεις / 
Don’t Breathe 

Του Φέντε Αλβαρες. 
Με τους Στίβεν Λανγκ, Τζέιν Λέβι
Τρόμου, 2016, ΗΠΑ, 88’

.

Μια παρέα νέων εισβάλλει στο σπίτι ενός τυφλού άντρα για να κλέψει τον θησαυρό του, αλλά δεν έχουν υπολογίσει τις ικανότητές του

Αγανάκτηση / Indignation

Του Τζέιμς Σέιμους. 
Με τους Λόγκαν Λέρμαν, Τρέισι Λετς
Δραματική, 2016, ΗΠΑ, 110’. 

Ο Τζέιμς Σέιμους μεταφέρει το μυθιστόρημα του Φίλιπ Ροθ: την ιστορία ενός νεαρού φοιτητή στα 50s ο οποίος γνωρίζει πρώτη φορά τον έρωτα, αλλά και τον συντηρητισμό που τον περιβάλλει.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ