Ν. Παππάς: Νίκη για τη δημοκρατία η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις άδειες - Ώρα να συγκροτήσουμε ΕΣΡ

Στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κατέθεσε σήμερα Παρασκευή (7/10) ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

Ο διαγωνισμός τελείωσε. Ώρα να πάμε παρακάτω και να συγκροτήσουμε ΕΣΡ” είπε ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς με την έναρξη της συνεδρίασης στην Επιτροπή Θεσμών χαρακτηρίζοντας την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες ως νίκη της Δημοκρατίας. Αναλυτικά η αρχική τοποθέτηση του Υπουργού Επικρατείας: “Αυτή η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι περήφανη για το ότι ο διαγωνισμός έχει ολοκληρωθεί.

Είναι μια καινούρια μέρα. Είναι ευκαιρία για τα κόμματα της αντιπολίτευσης να μπούμε σε έναν γόνιμο διάλογο γαι το παρελθόν. Για το τι έγινε και τι δεν έγινε. Για το αν ασκήθηκαν πιέσεις στο πολιτικό σύστημα. Για το αν η Πολιτεία βγήκε κερδισμένη από την αναβλητικότητα. Έχουν ήδη εισπραχθεί 90 εκατομμύρια ευρώ. Θα αξιοποιηθούν για να πάνε 15.000 παιδιά σε παιδικούς σταθμούς, για να γίνουν θέσεις εργασίας στα νοσοκομεία και για ένα πρόγραμμα επαναπατρισμού Ελλήνων επιστημόνων. Είναι συνολικά νίκη για τη δημοκρατία η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Δεν είναι καλό να υπάρχουν συμφέροντα που να αισθάνονται ότι μπορούν να καθυποτάξουν την Πολιτεία και να επιβάλλουν την ατζέντα τους”.

Η ένταση στην Επιτροπή ξεκίνησε με το “καλημέρα” όταν ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς απαντώντας στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ανέττα Καββαδία ότι δεν μπει σε περιπτωσιολογική συζήτηση λέγοντας ότι δεν θέλει να απαντήσει στις καταγγελίες του Δημήτρη Κοντομηνά. Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αντέδρασαν και ακολούθησε ο εξής διάλογος: 

ΠΑΠΠΑΣ: Ο Κοντομηνάς με τον σταθμό ALPHA συμμετείχε στη δημοπρασία. Δεν κατέστη υπερθεματιστής και μετά ξεκίνησαν να με καθυβρίζουν. Στη συνολική τακτική του σταθμού ήταν και το τραγελαφικό περιστατικό με περούκες. ¨Εχει κάνει ο επιχειρηματίας αυτή την επιλογή γιατί ατύχησε στον διαγωνισμό. Είμαι βέβαιος ότι έχει κάνει επαφή και με άλλους επιχειρηματίες. Είναι ολισθηρό να συζητάμε περιπτωσιολογικά. Είναι λυπηρό να βλέπει κάποιος καναλάρχες να λένε κάτι και μετά κόμματα ασθμαίνοντας

ΒΟΡΙΔΗΣ: Λέει αλήθεια ή ψέματα;
ΠΑΠΠΑΣ: ΘΑ απαντήσω όπως νομίζω. Είναι ευκαιρία για τον ελληνικό λαό να δει . Να μας πει η Νέα Δημοκρατία πως γίνεται κάθε φορά που βήχει κάθε καναλάρχης να παθαίνει πνευμονία η Ν.Δ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: Εσείς παθαίνετε Αλτσχάιμερ. Είπατε κιόλας ότι θέλετε επιπέδου συζήτηση. 

Συνεχίζοντας τις απαντήσεις του ο Υπουργός Επικρατείας έκανε λόγο για αεροπειρατία που είχε συντελεστεί τα προηγούμενα χρόνια στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ