Good News: Το αγαπημένο gazarte σβήνει 10 κεριά φέτος με 150 εκδηλώσεις γεμάτες μουσική & τραγούδια

Τα 10 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας του κλείνει φέτος το gazarte και το γιορτάζει με εντυπωσιακές εκδηλώσεις.

Το gazARTE ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Οκτώβριο του 2006 όταν η άλλοτε βιομηχανική περιοχή της Αθήνας άρχιζε να αναπτύσσεται γύρω από το γνωστό συγκρότημα του παλιού εργοστασίου φωταερίου.

Αρχικά, ως χώρος εστιατορίου και στη συνέχεια ως χώρος ανάγνωσης και πώλησης βιβλίων και δίσκων, παρουσίασε από νωρίς ένα ιδιαίτερο βιβλιοπωλείο-δισκοπωλείο στο ισόγειό του με εκλεκτούς τίτλους, συλλεκτικά βινύλια και σπάνιες εκδόσεις. 

Πολύ σύντομα, επεκτάθηκε στο διπλανό κτίριο με στόχο την διοργάνωση ξεχωριστών live για Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες στα πρότυπα των πασίγνωστων music clubs του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης. 

Από τη σκηνή του πέρασαν μεγαθήρια της soul και jazz σκηνής, όπως οι: Michel Legrand, Cassandra Wilson, Dianne Reeves, Kronos Quartet, Αl Di Meola, Dee Dee Bridgewater, Manu Dibango, José Feliciano, Ute Lemper, Rodrigo y Gabriela, Avishai Cohen, Amadou & Mariam, Orchestra Baobab, Imany, Mario Biondi. 

Στη σκηνή του βρέθηκαν και οι σπουδαιότεροι Έλληνες καλλιτέχνες με projects που έκαναν πρεμιέρα εδώ, απολύτως ενταγμένα στη φιλοσοφία του χώρου (Σ. Ξαρχάκος, Δ. Σαββόπουλος, Δ. Γαλάνη, Α. Πρωτοψάλτη, Ε. Αρβανιτάκη, Γ. Χαρούλης ανάμεσα σε άλλους). 

Το gazarte γιορτάζει πλέον 10 χρόνια και αλλάζει με νέα ταυτότητα και περισσότερα από 150 events μέσα στην χρονιά που έρχεται. 

Ποδαρικό για τη σεζόν κάνει ο Διονύσης Σαββόπουλος σε δύο βραδιές 22 και 23 του μήνα.

Ακολουθούν δίδυμο η Ευανθία Ρεμπούτσικα με την Ελλη Πασπαλά, η Αλκηστις Πρωτοψάλτη με τον Στέφανο Κορκολή, Αρβανιτάκη, Γαλάνη αλλά και ο Vassilikos.

Απο το εξωτερικό θα έχουμε όπως κάθε χρόνο σημαντικές μετακλίσεις, Αl Di Meola, Dee Dee Bridgewater, Manu Dibango, Mario Biondi, Lizz Wright, συναυλίες στο roof stage αλλά και θεατρικές παραστάσεις. 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ