Με την επανεκλογή του Αλ. Τσίπρα στη θέση του Προέδρου ολοκληρώθηκαν οι ψηφοφορίες του 2ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ

Ολοκληρώθηκε το 2ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ με τις ψηφοφορίες για την εκλογή προέδρου και της Κεντρικής και της Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Με το συντριπτικό ποσοστό 93,54% επανεξελέγη πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εφορευτικής Επιτροπής για την εκλογή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε σύνολο 2.926, ψήφισαν 2.758, από τα οποία έλαβαν:

Αλέξης Τσίπρας: 2.548

Λευκά: 176

'Ακυρα: 34

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η καταμέτρηση των ψήφων για την ανάδειξη των επιτροπών του κόμματος, με τις κάλπες να έχουν κλείσει στις 18.00. Τα τελικά αποτέλέσματα θα ανακοινωθούν αύριο.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσιπρας προσήλθε να ψηφίσει λίγο μετά τη 13.00 και εν συνεχεία είχε σύντομη κουβέντα με συνέδρους που βρίσκονταν κι εκείνοι στις κάλπες εκείνη την ώρα.

Οι υποψήφιοι για την ΚΕ ειναι 419 και θα εκλεγούν 151. Ο κάθε σύνεδρος έχει δικαίωμα να βάλει μέχρι 45 σταυρούς. Για την Εξελεγκτική Επιτροπή μπαίνουν μέχρι 2 σταυροί.

Ο πρωθυπουργός ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter δύο μηνύματα, γράφοντας πως «Ψηφίζουμε σήμερα για την ανάδειξη των κεντρικών οργάνων του κόμματος μας και την επικύρωση των θέσεων του Συνεδρίου μας» και συμπλήρωσε «η ολοκλήρωση του Συνεδρίου μας είναι η αρχή μιας νέας σχέσης του ΣΥΡΙΖΑ με την κοινωνία».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ