Ανατροπή! Δεκτές "επι της αρχής" έκανε το ΣτΕ τις προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών! Συνεχίζεται η συζήτηση "επί της ουσίας"

Ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της τρίτης διάσκεψης της διευρυμένης Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες, με τους δικαστές να αποφασίζουν υπέρ του παραδεκτού των προσφυγών των καναλιών. 

 

Δεκτές κατά πλειοψηφία, με ψήφους 16 υπέρ και 9 κατά, έγιναν την Τρίτη το βράδυ στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας οι προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών κατά του νόμου Παππά

Η απόφαση αυτή, επιτρέπει στο ΣτΕ να ασχοληθεί με την ουσία της υπόθεσης. Η συζήτηση της υπόθεσης ήδη ξεκίνησε, ωστόσο θα υπάρξουν και άλλες διασκέψεις. 

Η διάσκεψη της Ολομέλειας έγινε σε εξαιρετικά φορτισμένο κλίμα, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι η πλειοψηφία αποφάσισε αντίθετα με την πρόταση του εισηγητή του Αρείου Πάγου κ. Παπαγεωργίου, που είχε ζητήσει να απορριφθούν. Μάλιστα, πληροφορίες θέλουν τον κ. Παπαγεωργίου να επανήλθε σήμερα και με νέα τοποθέτηση του να στήριξε και πάλι τις θέσεις του.

Το κλίμα στη σημερινής συνεδρίασης είχε επιβαρυνθεί, καθώς ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος διέταξε πειθαρχική έρευνα σε βάρος ανώτατου δικαστικού λειτουργού που μετέχει στη διάσκεψη μετά από δημοσιεύματα του Τύπου που αφορούσαν ιδιωτικά θέματα. Εντύπωση προκάλεσε η δημοσιοποίηση του θέματος σε ιστοσελίδα την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου αρχικά και την Παρασκευή σε πλήρη ανάπτυξη, λίγη ώρα μετά τη δεύτερη διάσκεψη του ΣτΕ για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Επίσης, ένας εκ των Συμβούλων της Επικρατείας που μετέχουν στη διάσκεψη υπέστη έμφραγμα και νοσηλεύεται. Ο δικαστής αντικαταστάθηκε από τον δεύτερο αναπληρωματικό, καθώς ο πρώτος είχε ατύχημα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ