Η Σουηδική Ακαδημία άρχισε να "μετανιώνει" για το Νόμπελ στον Μπ. Ντίλαν: "Είναι αγενής και αλαζονικός"

Η στάση του Μπομπ Ντίλαν μετά την ανακοίνωση της επιλογής του για το Νόμπελ Λογοτεχνίας του 2016 έχει αρχίσει να εκνευρίζει τους ανθρώπους της Σουηδικής Ακαδημίας.

Ο Αμερικανός τραγουδοποιός δεν έχει απαντήσει στις τηλεφωνικές κλήσεις της Ακαδημίας, δεν κάνει καμία αναφορά στο βραβείο στις συναυλίες του ενώ στον λογαριασμό του στο Twitter ανάρτησε απλά την απόφαση της Ακαδημίας και τα συγχαρητήρια του Μπαράκ Ομπάμα, ενώ έσπευσε να αφαιρέσει την φράση  «Τιμηθείς με το Νόμπελ» που είχε προστεθεί πριν λίγες ημέρες.

Την στάση του δεν άφησε ασχολίαστη  ο ακαδημαϊκός Περ Περ Βέστμπεργκ. Σε τοποθέτησή  του στη δημόσια τηλεόραση, το μέλος της Σουηδικής Ακαδημίας δήλωσε πως ο Μπομπ Ντίλαν «είναι αγενής και αλαζονικός. Είναι αυτός που είναι». Και πρόσθεσε πως «αυτή η κατάσταση είναι ανήκουστη, όμως μπορεί να εκδηλωθεί μέχρι τη γιορτή».

Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στις 10 Δεκεμβρίου στη Στοκχόλμη.

Στο μπλογκ του ο Άντερς Μπάρανι, μέλος της Βασιλικής Ακαδημίας Επιστημών της Σουηδίας, ανέφερε ότι ο Άλμπερτ Αϊνστάιν σνόμπαρε επίσης τους ακαδημαϊκούς όταν τον βράβευσαν με το Νόμπελ Φυσικής το 1921. Το 1964 ο συγγραφέας και φιλόσοφος Ζαν-Πολ Σαρτρ αρνήθηκε να παραλάβει το Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ