Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Βύρων Πολύδωρας - Αυτός είναι η πρόταση-έκπληξη της Κυβέρνησης για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ!

Ο Βύρων Πολύδωρας αποτελεί το πρόσωπο έκπληξη που επιλέγει η κυβέρνηση για τη θέση του νέου προέδρου του ΕΣΡ.

Ο πρώην υπουργός της Νεάς Δημοκρατίας επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου, όπου συνομίλησε με τον  πρωθυπουργό. Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Πολύδωρας είπε ότι η πρόταση που του έγινε είναι τιμητική, αλλά και ευθύνης και χαρακτήρισε την κατάσταση στο θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ ως «βραχυκύκλωμα».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τα κόμματα της κυβερνητικής πλειοψηφίας - έχοντας σαφή πρόθεση να υπάρξει μια συναίνεση για την σύσταση του ΕΣΡ, όπως προβλέπει το Σύνταγμα - επέλεξαν να προτείνουν στη διάσκεψη των Προέδρων της Δευτέρας, "ένα πρόσωπο για τη θέση του προέδρου το οποίο η ΝΔ δύσκολα θα μπορούσε να απορρίψει."

Την Πέμπτη το βράδυ, σε ημίωρη τηλεφωνική επικοινωνία ουσιαστικά «κλείδωσε» η επιλογή της κυβέρνησης να προτείνει τον Βύρωνα Πολύδωρα για τη θέση του επικεφαλής του ΕΣΡ. Σύμφωνα με πληροφορίες, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, οι δύο άνδρες επικοινώνησαν τηλεφωνικά και συνομίλησαν για πάρα πολλά θέματα της πολιτικής. Ο κ. Πολύδωρας δήλωσε διαθέσιμος να συμβάλει- όχι από υπουργική θέση- με τον τρόπο που μπορεί σε θέματα μείζονος εθνικής σημασίας και το θέμα της αντιμετώπισης της διαπλοκής και της νομιμότητας του τηλεοπτικού τοπίου είναι από αυτά που θεωρεί και ο ίδιος μείζονας σημασίας. 

Από την πλευρά της  η Νέα Δημοκρατία επιθυμεί να προηγηθεί η κατάργηση του νόμου Παππά, πριν τη σύσταση του Συμβουλίου.

«Η Νέα Δημοκρατία είναι σταθερά υπέρ της λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Με όλες τις αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα και καταργούσε ο νόμος Παππά», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει: «Επομένως τις επόμενες ημέρες ο νόμος Παππά πρέπει να αντικατασταθεί από νόμο που θα υλοποιεί αυτά που το Σύνταγμα προβλέπει, ώστε αμέσως μετά να συσταθεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Η Κυβέρνηση, έστω και μία φορά, ας αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και ας εγκαταλείψει τα επικοινωνιακά παιχνίδια».

Ερωτηθείς για την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, ο Βύρων Πολύδωρας είπε ότι «εγώ δεν κάνω επικοινωνιακά παιχνίδια ούτε είδα στο πνεύμα τάση για επικοινωνιακά τεχνάσματα αλλά τάση για συναίνεση που είναι και προϋπόθεση της δικής μου παρεμβασεως». Είπε, δε, ότι επιθυμία του είναι να επικοινωνήσει με όλους τους αρχηγούς των κομμάτων και να εκθέσω τις απόψεις μου στον ΠτΔ με πνεύμα συναινετικό. «Θέλω να είμαι παράγοντας θεσμικής εξομάλυνσης» κατέληξε ο κ. Πολύδωρας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ