Είναι απλά υπέροχη! Σφολιάτα με φέτα και μελιτζάνα από τον Άκη Πετρετζίκη! Δοκιμάστε την

Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή!

Συστατικά
 

1 μελιτζάνα φλάσκα κομμένη σε 8 φέτες
σπορέλαιο (για το τηγάνισμα)
260 γρ. φέτα
1 μεγάλη ντομάτα
αλεύρι για την επιφάνεια εργασίας
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
ρίγανη
1 κρόκο αυγού αραιωμένο με νερό για άλειμμα
σουσάμι για πασπάλισμα
λιναρόσπορος για πασπάλισμα

 

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 º C στον αέρα.
Τηγανίζουμε τις φέτες της μελιτζάνας σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι.
Τις αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
Στεγνώνουμε τη φέτα με λίγο απορροφητικό χαρτί και την κόβουμε σε 8 κομμάτια.
Κόβουμε τη ντομάτα σε 8 λεπτές φέτες χωρίς τα σπόρια. Τις στραγγίζουμε να μην έχουν πολλά ζουμιά.
Απλώνουμε τη σφολιάτα σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και τοποθετούμε τα κομμάτια της φέτας σε 8 σημεία με ίση απόσταση.
Προσθέτουμε πάνω από τα κομμάτια φέτας, τη ντομάτα, τη μελιτζάνα και ρίγανη.
Αλείφουμε με νερό τα κενά της σφολιάτας και από πάνω, σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο.
Πατάμε τα κενά να κολλήσουν με ένα πιρούνι.
Κόβουμε τη σφολιάτα στα 8 κομμάτια, πατάμε εκεί που κόψαμε για να κολλήσουν οι δυο σφολιάτες μαζί και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα σε λίγη απόσταση μεταξύ τους.
Αλείφουμε τη σφολιάτα με κρόκο αραιωμένο με νερό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και λιναρόσπορο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.

 

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.​

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ