Λαχταριστά τάκος με κιμά ετοιμάζει για σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης

Δώστε στο μεσημεριανό σας τη γεύση.... μεξικάνικου!

Συστατικά
Για τα τάκος

ελαιόλαδο για το άλειμμα
80 γρ. αλεύρι ρεβιθιού
220 ml νερό
½ κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση

1 κ.σ ελαιόλαδο
½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 τομάτα, ψιλοκομμένη
250 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
½ -1 κ.γ τσίλι σε σκόνη
1 μικρή πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη και χωρίς τα σποράκια
200 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες, σε κονσέρβα
αλάτι
Για το γαρνίρισμα

ντομάτες σε κύβους
λεπτοκομένα κρεμμύδια
φύλλα μαρουλιού

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τα τάκος

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και περιμένουμε να κάψει.
Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά με το σύρμα, το αλεύρι με το νερό και το αλάτι. Χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν οι σβόλοι από το χυλό(1-2 λεπτά).
Ρίχνουμε στο τηγάνι το 1/6 από τον χυλό. 
Ψήνουμε για 40-50 δευτερόλεπτα από την κάθε πλευρά, μέχρι να χρυσαφίσει. Αφαιρούμε από το τηγάνι και επαναλαμβάνουμε για τα υπόλοιπα 5. Αφήνουμε στην άκρη για κρυώσουν.
Παίρνουμε μία βάση για muffins και την αναποδογυρίζουμε.
Διπλώνουμε σε ημικύκλια το κάθε τάκος και το τοποθετούμε ανάμεσα στις δύο ανάποδες κοιλότητες των muffin(να σκεπάσουν την κάθε επιφάνεια που προεξέχει).
Ψήνουμε στον φούρνο για 20-30 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά.
Αφαιρούμε προσεκτικά από τις θήκες των muffin και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Για την γέμιση

Βάζουμε μία κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι σε μεσαία φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, ανακατεύουμε και περιμένουμε μέχρι να μαλακώσει.
Στην συνέχεια δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τον κιμά. Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τις ντομάτες, το τσίλι, την πιπεριά τσίλι, την κονσέρβα ντομάτας και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε αλάτι και καλύπτουμε  την κατσαρόλα.
Την αφήνουμε στη φωτιά για 20-30 λεπτά και ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Για το σερβίρισμα

Γεμίζουμε τα τάκος με την γέμιση και τα γαρνίρουμε με ντομάτες, κρεμμύδι και μαρούλι.

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.​

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ