Unijobs.gr: Το πρώτο ελληνικό site εύρεσης εργασίας για νέους

Υπάρχουν εκείνοι που μόλις ακούν τη λέξη "κρίση" διαμαρτύρονται για το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται, επιρρίπτουν την ευθύνη στους "άλλους" και επιδίδονται σε μονολόγους για το πόσο ανώφελο είναι να ονειρεύεται κανείς ένα καλύτερο μέλλον.


Υπάρχουν εκείνοι που μόλις ακούν τη λέξη "κρίση" διαμαρτύρονται για το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται, επιρρίπτουν την ευθύνη στους "άλλους" και επιδίδονται σε μονολόγους για το πόσο ανώφελο είναι να ονειρεύεται κανείς ένα καλύτερο μέλλον.



Υπάρχουν όμως και οι άλλοι, που, ενώ δεν φοβούνται λιγότερο από τους πρώτους, αποφασίζουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Πείτε τους οπτιμιστές, ονειροπόλους ή αφελείς, και αναρωτηθείτε αργότερα πώς κατάφεραν να κάνουν το αδύνατο πραγματικότητα.

Ένας λοιπόν από αυτούς τους "άλλους" είναι και ο 27χρονοςΔημήτρης Σερελέας,που μαζί με τονΤάκη Μαλαβέταίδρυσε τοunijobs.gr,το πρώτο ελληνικό site εύρεσης εργασίας για φοιτητές και νέους.

Στην πρωτότυπη αυτή ιστοσελίδα μπορεί κανείς να βρειθέσεις για πρακτική, μερική απασχόληση, πλήρη απασχόληση και πρότζεκτς,ενώοι κλάδοι των εταιρειών είναι από ναυτιλιακές μέχρι μπεργκεράδικα. Η λειτουργία της ξεκίνησε επίσημα στις 13 Μαρτίου και σεμέσα σε 4 μήνες είχε πάνω από 100.000 επισκέψεις και φιλοξένησε περισσότερες από 100 θέσεις εργασίας. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι ανάμεσα στις εταιρείες που την εμπιστεύτηκαν ήταν ηGoogle Ελλάδαςκαι αρκετά ελληνικά start-u, όπως ηi-kiosk,ενώήδη 500 χρήστες έχουν ανεβάσειβιογραφικά στο site. Και αυτό με0 ευρώ σε διαφήμιση!

Η ιδέα δεν είναι ούτε περίπλοκη ούτε πολυδάπανη. Το μόνο που χρειάζεται κανείς είναι λίγη εφευρετικότητα, αυτοπεποίθηση και προπαντός μεράκι.  Όπως εξηγεί και ο Δημήτρης, η ιδέα του unijob.gr γεννήθηκε μία απλή Τετάρτη του 2009 στην Αγγλία (όπου και έκανε το μεταπτυχιακό του),την ώρα που συζητούσε με συμφοιτητές του προτάσεις σχετικά με το e-Entrepreneurship.

"Όταν γύρισα από την Αγγλία κι έβλεπα καθημερινά τα δημοσιεύματα για την ανεργία στους νέους, ένιωσα ότι ήταν η ιδέα που έπρεπε να υλοποιήσω κατά προτεραιότητα.Σκοπός μας δεν είναι να βγάλουμε χρήματα από unijobs.gr αλλά να φτιάξουμε ένα εργαλείο για τη φοιτητική κοινότητα.Θέλουμε να μας εμπιστευτούν τα γραφεία διασύνδεσης των πανεπιστημίων και οι εταιρείες με όραμα κι επιχειρηματική κουλτούρα. Αν γίνουν αυτά θεωρώ, πως θα μπορέσουμε να πετύχουμε τον στόχο του Unijobs.gr και να βάλουμε κι εμείς το λιθαράκι μας στην προσπάθεια μείωσης του ποσοστού ανεργίας των νέων", τονίζει ο ίδιος σε συνέντευξή του στη Lifo.

Εκτός από διαδηλώσεις και απεργίες , η κρίση θέλει δημιουργικότητα, φρέσκες ιδέες, και μία αρκετά γερή δόση φαντασίας. Αντί, λοιπόν, να πραγματοποιήσει κανείς το όραμα ενός τρίτου, ας δημιουργήσει το δικό του. Εξάλλου, από ιδέες υπάρχουν άφθονες.

της Μυρτούς Βογιατζή

Πηγή: emea.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ