Η 36χρονη που ζυγίζει 500 κιλά βγαίνει από το σπίτι της μετά από 25 χρόνια: Θα χειρουργηθεί για να χάσει 400

Μια γυναίκα από την Αίγυπτο είναι η πιο παχιά γυναίκα στον κόσμο. 

Η 36χρονη Iman Ahmad Abdulati ζυγίζει 500 κιλά και δεν έχει βγει από το σπίτι της τα τελευταία 25 χρόνια. 

Είναι ανίκανη να μετακινηθεί λόγω του μεγέθους της. Εξαρτάται πλήρως από την μητέρα της και την αδερφή της. 

Η Iman χρειάζεται βοήθεια ακόμη και για βασικά πράγματα που κάνει ο κάθε άνθρωπος στην καθημερινότητα της, όπως το να φάει, ή να αλλάξει ρούχα, το να κάνει μπάνιο και άλλα. 
Ο λόγος του υπερβολικά αυξημένου βάρους της είναι η ελεφαντίαση από την οποία διαγνώσθηκε αμέσως μετά την γέννησε της. Επιπλέον στα έντεκα της έμεινε κλινήρης από ένα εγκεφαλικό αγγειακό επεισόδιο.

Η 36χρονη  θα ταξιδέψει στην Αίγυπτο με την ελπίδα ότι αν όλα πάνε καλά θα μπορέσει να χάσει σχεδόν 400 κιλά μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.
Το ταξίδι αυτό παραλίγο να μην γίνει, αφού οι αξιωματούχοι μετανάστευσης της Ινδίας στο Κάιρο δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι η γυναίκα δεν μπορεί να κάνει την αίτηση για τη βίζα.

Όταν ο χειρουργός Dr Muffazzal Lakdawala ανάρτησε το περιστατικό στο Twitter και εξήγησε την ιστορία της. Ο υπουργός Υγείας απάντησε άμεσα στο Tweet του και χορηγήθηκε βίζα στην 36χρονη.

«Εξαιτίας του βάρους της δεν μπορεί να έρθει με απλό αεροπλάνο και έτσι οργανώνουμε να μεταφερθεί με ιδιωτική πτήση charter,  ζωή της βρίσκεται σε κίνδυνο. Είναι μια ζωντανή βόμβα. Πρέπει να ληφθούν ειδικές προφυλάξεις ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα στους πνεύμονες ή κίνδυνος θρόμβου», είπε ο γιατρός. 

Επιπροσθέτως, το αεροπλάνο θα πρέπει να είναι εξοπλισμένο με ενισχυμένο κρεβάτι επειδή το βάρος της καθιστά αδύνατο το να καθίσει σε όρθια θέση.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ