Ένταση στη Τουρκία - Πυροβολισμοί, εκρήξεις και επεισόδια σε διάφορες περιοχές της χώρας (βίντεο)

Τεταμένη είναι η κατάσταση στην Τουρκία τις τελευταίες ώρες, μετά την βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στην Καισάρεια με τουλάχιστον 13 νεκρούς.

Ο πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατονόμασε το PKK ως υπεύθυνο, δίνοντας έτσι το "πράσινο φως" για αντίποινα.

Το βράδυ της ίδιας μέρας σημειώθηκαν επιθέσεις στα γραφεία του φιλοκουρδικού κόμματος HDP σε διάφορες περιοχές της χώρας, μεταξύ αυτών και στην Κωνσταντινούπολη.
 
Στην Κωνσταντινούπολη, ομάδα 30-40 ατόμων εισέβαλε στα γραφεία του κόμματος, που βρίσκονται στον 3ο όροφο εμπορικού κέντρου, έσπασαν τις πόρτες και τα παράθυρα και έβαλαν φωτιά ενώ ακούστηκαν και εκρήξεις. Μεγάλος αριθμός αστυνομικών και πυροσβεστών έσπευσε στο σημείο ενώ ελαφριά τραυματίστηκαν δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα είναι 24χρονος φύλακας του κέντρου.

 
Στο Κατσαέλι, στην επαρχία Νταρίτσα, άγνωστοι άνοιξαν πυρ κατά των γραφείων του ίδιου κόμματος, τα οποία εκείνη την ώρα ήταν άδεια ενώ στην Καισάρεια εκατοντάδες συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του HDP, φωνάζοντας "Οι μάρτυρες δεν πεθαίνουν, η πατρίδα δεν θα διαιρεθεί".

Οι συγκεντρωμένοι ανέβηκαν στην οροφή του κτιρίου και ξεδίπλωσαν μια μεγάλη σημαία με τρεις ημισέληνους, το σύμβολο του Εθνικιστικού Κινήματος.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ