Τρόμος στο Βερολίνο - Φορτηγό έπεσε στο πλήθος κοντά στη Χριστουγεννιάτικη Αγορά-12 νεκροί & πάνω από 50 τραυματίες

Ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος ανθρώπων κοντά στη χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο, γνωστοποίησε η αστυνομία της πρωτεύουσας της Γερμανίας.

12 είναι οι νεκροί και πάνω από 50 οι τραυματίες μετά την επίθεση που διέπραξε οδηγός φορτηγού πέφτοντας πάνω σε πλήθος ανθρώπων σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά στο κέντρο του Βερολίνου, σύμφωνα με την αστυνομία της πρωτεύουσας της Γερμανίας.

Το Γερμανικό Πρακτορείο μεταδίδει ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στην αστυνομία. Η επίθεση διαπράχθηκε κοντά στη λεωφόρο Κουρφούρστενταμ, στο δυτικό τμήμα του Βερολίνου.

Μέρκελ: Είμαι απογοητευμένη, ήταν τρομοκρατική ενέργεια 
Ντυμένη στα μαύρα εμφανίστηκε η Άνγκελα Μέρκελ στις πρώτες της δηλώσεις μετά το μακελειό στο Βερολίνο με τους 12 νεκρούς. Η καγκελάριος της Γερμανίας δήλωσε στενοχωρημένη και απογοητευμένη γιατί ένας άνθρωπος που δέχτηκε η Γερμανία όταν εκείνος ζήτησε άσυλο σκότωσε και σκόρπισε τον τρόμο. Δεν θέλουμε να ζήσουμε μέσα στο φόβο είπε η Μέρκελ. 

 

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης, ο άνθρωπος που έριξε το φορτηγό πάνω στο πλήθος, έχει συλληφθεί. Ο ίδιος εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι ο συνοδηγός του φορτηγού σκοτώθηκε.

Το ελληνικό υπ. Εξωτερικών καταδικάζει την επίθεση στο Βερολίνο

"Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο το αποκρουστικό έγκληματικό χτύπημα στο Βερολίνο. Οι σκέψεις μας είναι τώρα με τους συγγενείς των θυμάτων" ανακοίνωσε το ελληνικό Υπ.Εξ. στο Twitter.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ