Το σχέδιο του μακελάρη του Βερολίνου: Εσβησε τα φώτα και με 65 χλμ. την ώρα έβαψε με αίμα την αγορά

Πακιστανός που είχε μπει στη Γερμανία πριν μήνες ως πρόσφυγας και είχε κάνει αίτηση για άσυλο είναι ο δράστης του χθεσινού μακελειού στο Βερολίνο. 

 

Το φορτηγό μετέφερε βέργες χάλυβα από την Πολωνία στη Γερμανία. 

Οδηγός ήταν ο εξάδελφος του ιδιοκτήτη της μεταφορικής στην οποία ανήκει. Ωστόσο γύρω στο μεσημέρι ο Πολωνός ιδιοκτήτης έχασε την επαφή με την νταλίκα και τον οδηγό του. Πιθανότατα εκείνη τη στιγμή έγινε η πειρατεία του οχήματος από τον μετανάστη που ζούσε εδώ και μήνες στη Γερμανία. 

Γύρω στις 7 το απόγευμα τοπική ώρα το φορτηγό με οδηγό τον μετανάστη ανεβάζει ταχύτητα και με 65 χλμ. την ώρα μπαίνει στην κατάμεστη από επισκέπτες χριστουγεννιάτικη αγορά της πλατείας Breitscheidplatz έξω από την εκκλησία Kaiser Wilhelm.

Ο μασκοφόρος οδηγός του φορτηγού αφού σκορπά το θάνατο, διανύοντας μια απόσταση 45 μέτρων μέσα στη χριστουγεννιάτικη αγορά και «αλέθοντας» με το φορτηγό 12 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 48 εκ των οποίων οι 7 σοβαρά, εξαφανίζεται προσωρινά για να συλληφθεί λίγα λεπτά αργότερα στον κοντινό ζωολογικό κήπο. Ανάμεσα στους νεκρούς και ο Πολωνός οδηγός της νταλίκας, που καθόταν στη θέση του συνοδηγού. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες βρέθηκε νεκρός από σφαίρες, πιθανότατατα  τον πυροβόλησε ο μακελάρης. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ