Βίντεο: Η άφιξη του μακελάρη του Βερολίνου στο αστυνομικό τμήμα

Άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας περιφρουρούν την είσοδο του αστυνομικού τμήματος στο Βερολίνο προτού αναχωρήσει προς άγνωστη κατεύθυνση το όχημα με τον άνδρα που έσπειρε τον θάνατο και τον τρόμο στην καρδιά της γερμανικής πρωτεύουσας.

Ο μακελάρης, το πρόσωπο του οποίου είναι καλυμμένο με λευκό ύφασμα, οδήγησε ένα φορτηγό που μετέφερε χάλυβα κατά του πλήθους στη χριστουγεννιάτικη αγορά της Gedächtniskirche σκοτώνοντας 12 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 48. Προς στιγμήν κατάφερε να διαφύγει, αλλά συνελήφθη από την αστυνομία.

Νωρίς το πρωί η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε: «οι επιθεωρητές μας θεωρούν ότι το φορτηγό οδηγήθηκε από πρόθεση προς το πλήθος στη χριστουγεννιάτικη αγορά στην Μπράιτσαιντπλατς.» Οι έρευνες «για την πιθανώς τρομοκρατική επίθεση» συνεχίζονται.

Η εθνικότητα του δράστη είναι ακόμη ασαφής.  Ο οδηγός που φέρεται να οδήγησε το φορτηγό του σε υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου προκαλώντας τον θάνατο 12 ανθρώπων χθες Δευτέρα ήταν ένας 23χρονος πακιστανός μετανάστης, δήλωσε σήμερα στο Reuters γερμανική πηγή ασφαλείας.

Ο ύποπτος είχε φθάσει στη Γερμανία τον περασμένο Φεβρουάριο, ήταν γνωστός στην αστυνομία για μικροαδικήματα που είχε διαπράξει και χρησιμοποιούσε διάφορα ονόματα, είπε η πηγή.

Διέμενε σε έναν ξενώνα για πρόσφυγες στο κτίριο όπου παλιά στεγαζόταν το αεροδρόμιο του Tempelhof, πρόσθεσε η πηγή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ