Τρομοκρατική επίθεση Βερολίνο: Αυτός είναι ο No 1 ύποπτος δράστης- Βρέθηκε ταυτότητα στη νταλίκα

Μια ταυτότητα που βρέθηκε στο μοιραίο φορτηγό με το οποίο εξαπολύθηκε η αιματηρή επίθεση το βράδυ της Δευτέρας στην Χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο κάτω από την θέση του οδηγού φαίνεται να ανήκει σε έναν άνδρα από την Τυνησία,γράφει το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

Οι άνδρες της αστυνομίας βρήκαν το έγγραφο αυτό το οποίο ανήκει σε έναν Τυνήσιο με το όνομα Anis A. ο οποίος έχει γεννηθεί το 1992 στην Ταταουίν.

Ο ύποπτος είναι επίσης γνωστός με δυο ψευδώνυμα. Οι αστυνομικοί έχουν ζητήσει να ασκηθεί δίωξη εναντίον αυτού του άνδρα και να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Πριν από την αστυνομία όμως, η εφημερίδα Bild δημοσίευσε μια φωτογραφία, η οποία όπως αναφέρει ανήκει στον ύποπτο δράστη. Λίγο μετά ακολούθησε μια δεύτερη φωτογραφία, από την εφημερίδα Welt αυτή τη φορά.

Ο άνδρας αυτός είναι γνωστός στις αστυνομικές αρχές για επιθέσεις και τραυματισμούς, αλλά μετά την παραπομπή του σε δίκη εξαφανίστηκε και επιπλέον θεωρείται επικίνδυνος γιατί έχει διασυνδέσεις "με ένα μεγάλο ισλαμιστικό δίκτυο", σύμφωνα με την Bild.

Οι νεώτερες πληροφορίες θέλουν τον νεαρό Τυνήσιο να είναι ακόλουθος του Αμπού Βαλαά, ο οποίος συνελήφθη στο Χίντελσχαιμ τον προηγούμενο μήνα, για προσηλυτισμό σε τρομοκρατικές ομάδες. 

Επίσης, άλλες πληροφορίες θέλουν τον Τυνήσιο να είχε ζητήσει άσυλο και να είχε λάβει άδεια παραμονής. 

Η ταυτότητα αναφέρει ως  ημερομηνία γέννησης το 1992.

Το έγγραφο αυτό είχε επιστραφεί σε έναν αιτούντα άσυλο, το αίτημα του οποίου είχε απορριφθεί χωρίς να απελαθεί.

Είχε εκδοθεί από τις τοπικές αρχές της πόλης Κλέβε της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, η οποία βρίσκεται στα σύνορα με την Ολλανδία, σύμφωνα με την Allgemeine Zeitung του Μάιντς.Λίγο νωρίτερα, το γερμανικό κανάλι rbb είχε μεταδώσει ότι η αστυνομία συνέλαβε έναν άλλο ύποπτο νωρίς το πρωί, όμως αργότερα τον άφησε ελεύθερο.

Το βράδυ της Τρίτης, η αστυνομία άφησε ελεύθερο και τον πρώτο συλληφθέντα, έναν Πακιστανό, και προειδοποίησε πως ο δράστης διαφεύγει και μπορεί να είναι οπλισμένος. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ