Στην δημοσιότητα ο πραγματικός δράστης της Κων/πολης & οι πρώτες εικόνες από το μακελειό της Πρωτοχρονιάς

Οι τούρκικες αρχές έδωσαν στην δημοσιότητα φωτογραφία του φερόμενου ως δράστη.

Μετά το βράδυ της Πρωτοχρονιάς όπου 39 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και δεκάδες ακόμα τραυματίστηκαν, στο Club Reina στην Κωνσταντινούπολη, η τουρκική αστυνομία έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες από τον φερόμενο ως δράστη, αλλά και τις πρώτες εικόνες από την μοιραία πρώτη νύχτα του 2017.

 

Βίντεο από την στιγμή που ο δράστης άρχισε να πυροβολεί

 

#Turkey: CCTV from the attacker at the entrance of the nightclub #Reina in #Istanbul. 39 dead and 65 injured. pic.twitter.com/mTnSMh6YA6

— Onlinemagazin (@OnlineMagazin) 2 Ιανουαρίου 2017

Η ταυτότητα του φερόμενου ως δράστη μέχρι στιγμής είναι άγνωστη, ενώ στην εν λόγο φωτογραφία δεν διακρίνονται τα χαρακτηριστικά του, καθώς είναι θολή.
Οχτώ άτομα είναι υπό κράτηση από τις αρχές για την τρομοκρατική επίθεση σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dogan, χωρίς να δίνει επιπλέον πληροφορίες.

Την  ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος με ανακοίνωση που δημοσίευσε σε έναν λογαριασμό της στην υπηρεσία διαδικτυακών μηνυμάτων Telegram.


Το  site Fragilemag.gr δημοσίευσε την πιο κάτω φωτογραφία.
Πως βρέθηκε όμως αυτή η φωτογραφία στην δημοσιότητα;
Αργά χθες το βράδυ, μία φίλη του δημοσιογράφου Γιάννη Παναγόπουλου, του έστειλε ένα e-mail, με μία φωτογραφία - ντοκουμέντο της απόλυτης φρίκης.

Όπως αναφέρει στο άρθρο του ο δημοσιογράφος: «Ήταν ζωντανοί άνθρωποι που βρέθηκαν στο λάθος σημείο μια λάθος στιγμή. Στην Κωνσταντινούπολη στο κλαμπ Reina, το βράδυ της πρωτοχρονιάς. Οι άνθρωποι της εικόνας είναι νεκροί. Δεν υπάρχει τίποτα ποιητικό σ’ αυτό».
«Εκεί πάει η Κωνσταντινούπολη του Sex &  the City αλα Τούρκα. Νεόπλουτοι Τούρκοι “σκάνε” με κίτρινες Porsche και σακάκια που τα  μανίκια είναι σηκωμένα στο ύψος του αγκώνα για να φαίνεται καλύτερα το χρυσό Rolex.Το Reina δεν ήταν ακόμα ένα κλαμπ. Ήταν το σημείο που η διψασμένη για εσάνς δύσης Κωνσταντινούπολη συγκεντρώνονταν. Ακριβό με υπέροχο σέρβις. Υπάλληλοι που συχνά συνομιλούσαν με ενδοεπικοινωνία. Μπαίνοντας εκεί έβλεπες μια Τουρκία που δεν αντιστοιχεί με τις εικόνες της εξαθλίωσης που επικρατούν στο κεντρικό ή το νοτιοανατολικό κομμάτι της χώρας. Αεράτοι και φωτογενείς, οι κοσμικοί πελάτες του κλαμπ πόζαραν με τον ίδιο τρόπο που το κάνουν αντίστοιχοι γητευτές της λάμψης στο Άμστερνταμ, το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, το Βερολίνο. Ποδοσφαιριστές, επιχειρηματίες, στελέχη πολυεθνικών εταιριών, μοντέλα, wannabe ηθοποιοί, paparazzi. Το Reina είχε συγκεκριμένη πελατεία. Εκεί η δικτατορία της λάμψης φάνταζε πανίσχυρη. Όλα τα παραπάνω ωστόσο δεν αρκούσαν για να μείνει  απρόσβλητη από τον θρησκευτικό φανατισμό, από την σχιζοφρενική οργή των τζιχαντιστών, από την λύσσα του θανάτου»

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ