Εν αναμονή του κύματος ψύχους η χώρα - Τι καιρό θα κάνει σήμερα

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται σήμερα στα δυτικά, τα νότια και τα ανατολικά, εν αναμονή του μεγάλου κύματος ψύχους που αναμένεται από το απόγευμα της Πέμπτης.

Σήμερα  στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 μποφόρ και βαθμιαία ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Το κύμα ψύχους θα εισβάλει από το απόγευμα της Πέμπτης από την Ουκρανία και τη Μαύρη Θάλασσα. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους το θερμόμετρο θα πέσει κατακόρυφα. Σε περιοχές με μεγάλο υψόμετρο θα υπάρξουν θερμοκρασίες ως και -25 ενώ και στα πεδινά το θερμόμετρο θα δείξει πολύ κάτω από το μηδέν.

Στην Αττική, όπως και σε πολλές άλλες περιοχές, μπορεί το θερμόμετρο να πέσει λίγο κάτω από το μηδέν όμως η διάρκεια του ψύχους, για τουλάχιστον τρία 24ωρα σε συνδυασμό με την υγρασία θα κάνουν την αίσθηση του κρύου πολύ μεγαλύτερη και ουσιαστικά οι κάτοικοι θα ζουν σε συνθήκες -10 βαθμών Κελσίου.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ