Μια τέλεια διαιτητική σούπα με καλαμπόκι και κάρι μας μαγειρεύει η Ντίνα Νικολάου

Το γλυκό και αμυλώδες καλαμπόκι είναι μια εξαιρετική πρώτη ύλη για χορταστικές, κρεμώδεις σούπες.

Υλικά

500 ml κρύο γάλα
1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
500 γρ. καλαμπόκι (κατεψυγμένο ή κονσέρβας στραγγισμένο), κατά προτίμηση βιολογικό
1 κουτ. γλυκού σκόνη κάρι, απαλό ή μέτριο
500 ml ζωμός κότας (ή νερό)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζω 3 κουτ. σούπας από το κρύο γάλα, προσθέτω το κορν φλάουρ και ανακατεύω καλά μέχρι να διαλυθεί. Αδειάζω το μείγμα στο υπόλοιπο γάλα και ανακατεύω καλά.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι για 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Προσθέτω το καλά στραγγισμένο καλαμπόκι και το κάρι και ανακατεύω. Σοτάρω για άλλα 5 λεπτά, προσθέτω το μείγμα του γάλακτος και το ζωμό (ή το νερό) και αφήνω το μείγμα να πάρει μια βράση.
Χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγοβράζω σε πολύ χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτω λίγο νερό. Αποσύρω από τη φωτιά και πολτοποιώ τη σούπα στο μπλέντερ, σε δόσεις. Ξαναρίχνω την πολτοποιημένη σούπα στην κατσαρόλα (που έχω προηγουμένως καθαρίσει) και νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι. Αφήνω το μείγμα να πάρει μια βράση και αποσύρω.
Σερβίρω αμέσως, πασπαλίζοντας κάθε μερίδα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Who is Who


Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕ και υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ