Ξερίζωσαν 24 στρέμματα χασίς στην Καρδίτσα...

Τρεις μέρες ξερίζωναν τα 24 στρέμματα με δέντρα κάνναβης οι αστυνομικοί. Επιστρατεύτηκαν και μουλάρια λόγω της αδυναμίας προσέγγισης του χώρου από οχήματα. Συνελήφθησαν 5 άτομα ενώ αναζητούνται ακόμη δύο.


Τρεις μέρες ξερίζωναν τα 24 στρέμματα με δέντρα κάνναβης οι αστυνομικοί. Επιστρατεύτηκαν και μουλάρια λόγω της αδυναμίας προσέγγισης του χώρου από οχήματα. Συνελήφθησαν 5 άτομα ενώ αναζητούνται ακόμη δύο.Εννιά μεγάλες χασισοφυτείες με «παραγωγή» τουλάχιστον 6 τόνους, αξίας πάνω από 12 εκατ. ευρώ, ήταν η... λεία των αστυνομικών αρχών της Θεσσαλίας, που τρεις μέρες τώρα ξερίζωναν τα χασισόδεντρα σε δύσβατη και ορεινή περιοχή στη Ρεντίνα Καρδίτσας, στα όρια με τους νομούς Ευρυτανίας και Φθιώτιδας.

Από την αστυνομία έχει συλληφθεί ένας 38χρονος που είχε ηγετικό ρόλο στην οργάνωση, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο συνεργοί του, καθώς και τέσσερις Αλβανοί που είχαν αναλάβει τις... καλλιεργητικές εργασίες. Οι Αλβανοί έμεναν σε παραπήγματα κοντά στις καλλιέργειες, στα οποία εντοπίστηκαν μεγάλες ποσότητες τροφίμων, αλλά και μπαταρίες αυτοκινήτου.

Τα παραπήγματα ήταν έτσι χωροθετημένα που παρείχαν πλήρη κατόπτευση του χώρου σε απόσταση πάνω από 10 χιλιόμετρα. H διάταξη των φυτειών ήταν τέτοια που δύσκολα εντοπίζονταν, καθώς υπήρχαν δέντρα και θάμνοι που εξασφάλιζαν κάλυψη.

Οι... διαδικασίες καλλιέργειας περιλάμβαναν οργανωμένο δίκτυο άρδευσης, χρήση λιπασμάτων, ενώ ανάμεσα στις χασισοφυτείες είχε διαμορφωθεί ένας χώρος ως ξηραντήριο-στεγνωτήριο των φυτών, προκειμένου το χασίς να φεύγει συσκευασμένο. Οι φυτείες κάλυπταν έκταση 24,5 στρεμμάτων και οι πάνω από 100 αστυνομικοί που πήραν μέρος στην επιχείρηση χρειάστηκε να επιστρατεύσουν μουλάρια για να μεταφέρουν τα χασισόδεντρα, λόγω της αδυναμίας προσέγγισης του χώρου από οχήματα.

Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται για τον εντοπισμό των υπόλοιπων δραστών, ενώ με τη συνδρομή και του ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ. αναζητούνται και άλλες εκτάσεις καλλιεργούμενων δενδρυλλίων κάνναβης στην περιοχή.

ΜΑΡΙΑ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ