Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Απίθανα μπαστουνάκια κοτόπουλου στο τηγάνι με λεμόνι και σάλτσα σόγιας από την Ντίνα Νικολάου

Γρήγορο, απίθανα νόστιμο, γλυκόξινο και πολύ μυρωδάτο, θα σας λύσει τα χέρια όταν θέλετε ένα πιάτο γεμάτο νοστιμιά, στη στιγμή. Μην βάλετε αλάτι καθώς η σάλτσα σόγιας είναι άρτυμα ιδιαίτερα αλμυρό.

ΥΛΙΚΑ

2 κουτ. σούπας σησαμέλαιο (ή ελαιόλαδο)
2 ολόκληρα στήθη κοτόπουλου (δηλαδή 4 φιλεταρισμένα κομμάτια), χωρίς κόκαλο και δέρμα, συνολικού βάρους 700 – 800 γρ. συνολικά, κομμένα σε λεπτά μπαστουνάκια με πάχος ½ δαχτύλου
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
3 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας, κατά προτίμηση βιολογική χυμός από ½ λεμόνι
ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Ευχαριστούμε την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr, για την παραχώρηση της συνταγής.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το σησαμέλαιο (ή το ελαιόλαδο) σε δυνατή φωτιά και σοτάρω τα μπαστουνάκια κοτόπουλου για 5 – 6 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Προσθέτω το ξερό κρεμμύδι και συνεχίζω το σοτάρισμα για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά. Προσθέτω το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σοτάρω όλα μαζί για 2 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς.
Σβήνω με τη σάλτσα σόγιας, ανακατεύω καλά για 2 – 3 λεπτά για να γλασαριστεί το φαγητό με τη σάλτσα και προσθέτω το χυμό λεμονιού. Μαγειρεύω για άλλα 3 – 4 λεπτά, ρίχνω φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αποσύρω από τη φωτιά. Πασπαλίζω με το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύω και σερβίρω αμέσως, συνοδεύοντας με ρύζι μπασμάτι.

 

Who is Who

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕ και υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ