Ο Ντόναλντ Τραμπ απαντά στους διαδηλωτές: «Γιατί δεν πήγαν να ψηφίσουν στις εκλογές; Διαφωνώ, αλλά είναι συστατικό της δημοκρατίας»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, απάντησε στις μεγαλειώδεις πορείες διαμαρτυρίας εναντίον του μέσα από το "αγαπημένο" του μέσω, το Twitter.

Με  διαδοχικές αναρτήσεις ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκαθάρισε πως παρακολούθησε τις Πορείες των Γυναικών ενώ δεν έλειψε να ρίξει τα καρφιά του για το απότελεσμα της κίνητοποίησης.

"Έβλεπα τις διαδηλώσεις χθες αλλά έχω την εντύπωση ότι μόλις είχαμε εκλογές. Γιατί δεν πήγαν αυτοί οι άνθρωποι να ψηφίσουν;" έγραψε στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ, που επιτέθηκε εναντίον των διασημοτήτων που συμμετείχαν. "Οι διασημότητες έβλαψαν πολύ τον σκοπό τους", πρόσθεσε.

Αργότερα πάντως, έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως «οι ειρηνικοί διαδηλωτές είναι συστατικό της δημοκρατίας μας. Ακόμη και αν δεν συμφωνώ πάντα μαζί τους, αναγνωρίζω το δικαίκωμα των ανθρώπων να εκφράζουν τις απόψεις τους».

Πέρα από τις χθεσινές διαμαρτυρίες ο Ντ. Τραμπ ασχολήθηκε και με τη δική του ορκωμοσία. Ο Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση εναντίον των μέσων ενημέρωσης, κατηγορώντας τα ότι μεταδίδουν ψευδείς ειδήσεις σχετικά με τον αριθμό των ανθρώπων που παρευρέθηκαν στην τελετή ορκωμοσίας του. «Στ’ αλήθεια, φαινόταν ότι ήταν 1.500.000 άνθρωποι, το πλήθος έφτανε ως το Μνημείο Ουάσιγκτον», δήλωσε κατά την επίσκεψη του στο αρχηγείο της CIA

«Παρακολουθούσα έναν τηλεοπτικό σταθμό που έδειχνε γρασίδι χωρίς κόσμο, κάνοντας λόγο για 250.000 θεατές», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Αυτό είναι ψέμα», πρόσθεσε. Αναφερόμενος στον εν εξελίξει «πόλεμο» που βρίσκεται ο ίδιος με τα ΜΜΕ, ο Τραμπ είπε ότι οι δημοσιογράφοι είναι μεταξύ των «πλέον ανέντιμων ανθρωπίνων όντων στον πλανήτη».

Ωστόσο, λίγο αργότερα, πανηγύρισε για τα μεγάλα νούμερα τηλεθέασης που απέσπασε η τελετή ορκωμοσίας του.

«Ουάου, τα νούμερα τηλεθέαστης: 31 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν την τελετή ορκωμοσίας, 11 εκατ. Περισσότεροι από τις πλέον καλές μετρήσεις εδώ και 4 χρόνια!»έγραψε στο Twiiter.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ