Τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο, έξω από το βρετανικό Κοινοβούλιο με 4 νεκρούς & τουλάχιστον 20 τραυματίες

Δυο ξεχωριστές επιθέσεις έγιναν σήμερα ταυτόχρονα έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο με τα μέσα της χώρας να κάνουν λόγο για τέσσερις νεκρούς και πάνω από είκοσι τραυματίες. 

 

Δυνατοί κρότοι, παρόμοιοι με εκπυρσοκροτήσεις όπλων, ακούστηκαν έξω από τη Βουλή της Βρετανίας πριν μερικές ώρες και δύο άνθρωποι εθεάθησαν να τους προσφέρονται οι πρώτες βοήθειες μέσα στον περίβολο του κτιρίου. 

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα βρετανικά μέσα οι νεκροί είναι τέσσερις, ένας εκτών οποίων είναι αστυνομικός, ενώ τρεις από τους τραυματίες είναι σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση.

Συγκεκριμένα, ο δράστης με το αυτοκίνητό του σκόρπισε τον πανικό κατευθυνόμενος προς το κοινοβούλιο, περνώντας από τη γέφυρα Ουέστμινστερ που βρίσκεται πολύ κοντά, όπου ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και άρχισε να χτυπάει ανθρώπους. Σύμφωνα με το BBC τουλάχιστον μία γυναίκα είναι νεκρή και λίγη ώρα μετά κατέληξε ακόμη ένας τραυματίας.

Λίγες στιγμές αργότερα, έπεσε με το όχημα στα κιγκλιδώματα έξω από το κοινοβούλιο. Ο οδηγός βγήκε από το αυτοκίνητο και τρέχοντας πέρασε την πύλη του κοινοβουλίου κρατώντας μαχαίρι. Πρόλαβε να τραυματίσει έναν αστυνομικό, πριν τον πυροβολήσουν οι άνδρες της ασφάλειας και πέσει τραυματίας.

Τόσο ο αστυνομικός όσο και ο δράστης είναι τραυματίες και μεταφέρθηκαν στα ασθενοφόρα που έσπευσαν στο κοινοβούλιο. Ασθενοφόρο-ελικόπτερο έφτασε επιτόπου.

Η γέφυρα Ουέστμινστερ γέμισε τραυματίες (ανάμεσα τους και τρεις Γάλλοι μαθητές) και ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα ο αριθμός των ανθρώπων που χτύπησε ο δράστης με το αυτοκίνητό του.

Οι πυροβολισμοί σκόρπισαν τον πανικό στην περιοχή. Ο κόσμος που βρισκόταν εκεί- ανάμεσά τους πολλοί τουρίστες- έτρεχαν τρομοκρατημένοι για να φύγουν από το σημείο.

O δράστης

 

Το Κοινοβούλιο σταμάτησε τις εργασίες του.

Η αστυνομία αποφάσισε να κλείσει τις πόρτες του Buckingham Palace, όπου διαμένει η βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ II, για λόγους ασφαλείας.


Υπουργός έδωσε μάχη για να σώσει τη ζωή του αστυνομικού

Ο Τομπάιας Ελγουντ έκανε ό,τι μπορούσε για να σώσει τη ζωή του αστυνομικού, τον οποίο μαχαίρωσε ο δράστης της επίθεσης.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με την Telegraph, έκανε τεχνητή αναπνοή στον τραυματισμένο αστυνομικό και περιόρισε την αιμορραγία πιέζοντας τα τραύματά του.

Ο Ελγουντ, πρώην στρατιωτικός, έμεινε με τον αστυνομικό μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο- ελικόπτερο στην πλατεία του κοινοβουλίου. Αργότερα, τον είδαν με ματωμένα χέρια να μιλά σε αξιωματούχους, πριν επιστρέψει στο γραφείο του.

Ζωντανή ανασύρθηκε γυναίκα που πήδηξε στον Τάμεση για να σωθεί

Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, μια γυναίκα στην προσπάθεια της να σωθεί από τον μανιακό τρομοκράτη στη γέφυρα του Ουεστμινστερ πήδηξε στον ποταμό Τάμεση. Μετά από αρκετή ώρα, τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να την ανασύρουν ζωντανή.

Φυγάδευσαν την Μέι 
Ενας αστυνομικός με πολιτικά έσπρωξε την Τερέζα Μέι σε ένα αυτοκίνητο και απομάκρυνε την πρωθυπουργό της Βρετανίας ταχύτατα από το σημείο, σύμφωνα με την Daily Mail.

Ενημερώθηκε ο Τραμπ 
Ο Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για την επίθεση στο κοινοβούλιο, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

 

 

Διαβάστε επίσης: Αυτός είναι ο δράστης της επίθεσης στο Λονδίνο: Είναι Ασιάτης, 40 ετών & κρατούσε μαχαίρι - Φώτο

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ