Επίθεση στη μονή της Αγίας Αικατερίνης στην Αίγυπτο - Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη

Ασφαλείς είναι όλοι οι μοναχοί του ελληνορθόδοξου μοναστηριού της Αγίας Αικατερίνης του Σινά και όλοι οι προσκυνητές, μετά το ένοπλο επεισόδιο.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την χθεσινή επίθεση κοντά στην Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης στο Όρος Σινά, όπου σκοτώθηκε ένας άνθρωπος και τραυματίστηκαν άλλοι τέσσερις.

Σύμφωνα τα όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον αστυνομικών που βρίσκονταν στην είσοδο του μοναστηριού, που έχει γίνει κατ΄επανάληψη στόχος επιθέσεων και σκότωσαν τουλάχιστον έναν αστυνομικό, ενώ τραυμάτισαν τουλάχιστον άλλους τέσσερις.

Το συμβάν έλαβε χώρα δέκα μόλις ημέρες πριν την προγραμματισμένη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Αίγυπτο, και μια εβδομάδα περίπου αφότου δύο φονικές βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας σε χριστιανικές εκκλησίες - που επίσης ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος - βύθισαν το κράτος σε πένθος και αποτέλεσαν μια από τις πιο αιματηρές ημέρες για τη χριστιανική μειονότητα εδώ και δεκαετίες.

Η Αγία Αικατερίνη του Σινά, που ιδρύθηκε τον 6ο αιώνα στους πρόποδες του Όρους Σινά, αποτελεί ένα από τα παλαιότερα χριστιανικά μοναστήρια στον κόσμο και εντάσσεται στον κατάλογο χώρων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Τον Φεβρουάριο, δεκάδες χριστιανικές οικογένειες και φοιτητές εγκατέλειψαν την επαρχία του Βόρειου Σινά μετά από μια σειρά στοχευμένων δολοφονιών.

Αντίθετα, οι επιθέσεις στο νότιο Σινά, δημοφιλή τόπο διακοπών για τουρίστες λόγω των παραθαλάσσιων θερέτρων στην Ερυθρά Θάλασσα, αποτελούν σπάνιο φαινόμενο, σύμφωνα με τους Times.

Ασφαλείς οι ελληνορθόδοξοι μοναχοί 

Ασφαλείς είναι όλοι οι μοναχοί του ελληνορθόδοξου μοναστηριού της Αγίας Αικατερίνης του Σινά και όλοι οι προσκυνητές, μετά το ένοπλο επεισόδιο.

Η ελληνική Πρεσβεία στο Κάιρο είναι σε συνεχή επαφή με την αρχιεπίσκοπο και τους μοναχούς καθώς και με την αιγυπτιακή αστυνομία και παρακολουθεί από κοντά τη κατάσταση, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ