Τα 12 καλύτερα αεροδρόμια του κόσμου για το 2013! (φωτό)

Tα βραβεία Skytrax World Airport Awards βασίζονται σε γκάλοπ που γίνονται σε 12 εκατομμύρια επιβάτες σε 385 διαφορετικά αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο, βαθμολογώντας την ταξιδιωτική τους εμπειρία με 39 κριτήρια.

Tα βραβεία Skytrax World Airport Awards βασίζονται σε γκάλοπ που γίνονται σε 12 εκατομμύρια επιβάτες σε 385 διαφορετικά αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο, βαθμολογώντας την ταξιδιωτική τους εμπειρία με 39 κριτήρια.

Μεταξύ άλλων οι επιβάτες βαθμολογούν την άνεση των terminals, τη γλωσσική ευρυμάθεια του υπαλληλικού προσωπικού, τις ώρες αναμονής, τα μέσα μεταφοράς κλπ, αναφέρει το athensvoice.gr.

Δείτε τα βραβεία και κάνετε ένα γρήγορο check-in σε ένα φανταστικό ταξίδι γύρω από τον κόσμο (και ξεχάστε το Ελ.Βενιζέλος για λίγο – έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει σε καμία λίστα των βραβείων).

 

1. Sydney Aiport

 46767-104559

Το τριών τερματικών σταθμών αεροδρόμιο του Sydney εξυπηρετεί τη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, ενώ η πρόσφατη ανακατασκευή του κόστισε 500 εκατομμύρια δολάρια.

 

2. Kansai International Airport

 The terminal looking North

 Το αεροδρόμιο βρίσκεται στην Οσάκα της Ιαπωνίας, του Kansai και άνοιξε το 1994. Το μήκος του είναι Terminal 1 είναι 1,7 χλμ., και είναι ένα από τα μεγαλύτερα terminals στον κόσμο.

 

3. Abu Dhabi International Airport

 661-CS-V002-highres-jpg_041911

 Η πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων εξυπηρετείται από το ραγδαία επεκτεινόμενο αεροδρόμιο του Abu Dhabi International Airport, που σήμερα βρίσκεται σε φάση ανάπλασης και επέκτασης αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

 

4. Narita International Airport

 000008360

 Η Narita είναι το κύριο αεροδρόμιο για επιβάτες μέσα και γύρω από το Τόκιο, που χειρίζεται την πλειοψηφία των διεθνών πτήσεων προς και από την Ιαπωνία.

 

5. Shanghai Hongqiao International Airport

 1177729064705

 Το Hongqiao είναι το κεντρικό εγχώριο αεροδρόμιο που εξυπηρετεί τη Σαγκάη. Αν και λιγότερο λαμπερό από Pudong, είναι το κυριότερο διεθνές λιμάνι της πόλης και ήταν πρόσφατα ο δικαιούχος μίας επέκτασης αξίας μεγαλύτερης από 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

6. Frankfurt Main Airport

 Frankfurt_Main___Airport_by_PS_D

 Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης είναι μακράν το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο επιβατών στη Γερμανία, και το τρίτο πιο πολυσύχναστο στην Ευρώπη, πίσω μόνο από το Heathrow και το Charles de Gaulle του Παρισιού. Διαχειρίζεται τις διεθνείς πτήσεις και συνδέσεις από όλο τον κόσμο.

 

7. Auckland International Airport

 6707225337_fa19207ed2_o

Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Νέας Ζηλανδίας ψηφίστηκε σαν το καλύτερο της Αυστραλίας / Ειρηνικού και το υπαλληλικό προσωπικό σαν το καλύτερο της ζώνης αυτής.

 

8. Copenhagen Airport

 cda934c47bd994fc8b2360f79354af0b

 Το αεροδρόμιο της δανικής πρωτεύουσας ονομάστηκε το καλύτερο στη Βόρεια Ευρώπη, και χειρίζεται την περισσότερη διεθνή κίνηση από οποιοδήποτε άλλο στη Σκανδιναβία. Το ρεκόρ του ήταν το 2012 με πάνω από 23,3 εκατ. επιβάτες.

 

9. London Heathrow Airport

 46767-104593

Το τρίτο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στον κόσμο είναι ένα μεγαθήριο με πέντε τερματικά που απασχολεί άμεσα πάνω από 76.000 άτομα.

 

10. Vancouver International Airport

 image

 

Το αεροδρόμιο της μητρόπολης της Δυτικής Ακτής του Καναδά είναι το μόνο από τα αεροδρόμια της Βόρειας Αμερικής που έχουν μπει στο top 20 της έρευνας του SKYTRAX. Ο πρόεδρος της οργάνωσης έχει επαινέσει το αεροδρόμιο για την εξαιρετική του διακόσμηση και ατμόσφαιρα.

 

11. Amsterdam Schiphol Airport

 Schiphol Gate D, Amsterdam, The Netherlands

 Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ολλανδίας διαθέτει τεράστιους χώρους για shopping, μια μόνιμη βιβλιοθήκη, μια γκαλερί τέχνης ακόμη και ένα νεκροτομείο. Η έρευνα του SKYTRAX το ονόμασε το καλύτερο αεροδρόμιο στην Ευρώπη.

 

12. Zurich Airport

 top-ten-most-beautiful-airports-in-the-world-zurich

 Το μεγαλύτερο διεθνές αεροδρόμιο της Ελβετίας. Για φέτος είναι στην πρώτη θέση της λίστας με τα «καλύτερα του κόσμου στην παράδοση αποσκευών» στην έρευνα του SKYTRAX.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ