Good Νews: Ζητείται ο εθνικός νικητής που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο τελικό Creative Business Cup για το πιο δημιουργικό βιομηχανικό project! Τολμήστε now! (φωτό)

Στον διαγωνισμό νέοι άλλα και έμπειροι επιχειρηματίες από τη Βραζιλία ως τη  Μπουρκίνα Φάσο και από την Αυστραλία ως την Ισλανδία θα διαγωνιστούν πρώτα σε εθνικό επίπεδο για να αναδειχθούν οι καλύτεροι από κάθε χώρα που θα αναμετρηθούν το Νοέμβριο στον τελικό της Κοπεγχάγης για τον τίτλο του καλύτερου επιχειρηματία της δημιουργικής βιομηχανίας. 

Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας
Creative Business Cup
Έρχεται για πρώτη φορά και στην Ελλάδα από τους Industry Disruptors – Game Changers το παγκόσμιο πρωτάθλημα της δημιουργικής βιομηχανίας


Συμμετοχή μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου στο www.id-gc.org 

Στον διαγωνισμό νέοι άλλα και έμπειροι επιχειρηματίες από τη Βραζιλία ως τη  Μπουρκίνα Φάσο και από την Αυστραλία ως την Ισλανδία θα διαγωνιστούν πρώτα σε εθνικό επίπεδο για να αναδειχθούν οι καλύτεροι από κάθε χώρα που θα αναμετρηθούν το Νοέμβριο στον τελικό της Κοπεγχάγης για τον τίτλο του καλύτερου επιχειρηματία της δημιουργικής βιομηχανίας. 

Το Creative Business Cup στην Ελλάδα φέρνουν οι Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC)  με σκοπό την ανάδειξη του εθνικού νικητή που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο τελικό. Ακόμη, τα 10 επικρατέστερα επιχειρηματικά σχέδια που θα ξεχωρίσουν σε τοπικό επίπεδο θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν μπροστά σε ζωντανό κοινό και κριτές κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων των ID-GC στα πλαίσια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας 2013 στην Αθήνα.

Τα βραβεία του παγκόσμιου τελικού περιλαμβάνουν ένα έπαθλο 50.000$, ένα ταξίδι στο Παγκόσμιο Συνέδριο Επιχειρηματικότητας (Global Entrepreneurship Congress) στη Μόσχα και ένα πρόγραμμα νεοφυών επιχειρήσεων στο SoftLayer Catalyst. Παράλληλα, οι υποψήφιοι του ελληνικού διαγωνισμού θα διεκδικήσουν έπαθλα 10.000€, την ευκαιρία να φιλοξενηθούν σε μία θερμοκοιτίδα νέων επιχειρηματιών, δωρεάν υπηρεσίες καθοδήγησης,  και πολλά ακόμα επιμέρους  βραβεία.


Η διαδικασία υποβολής συμμετοχών για τον διαγωνισμό έχει ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου. Τέλος, στις 8 Οκτωβρίου θα ανακοινωθούν οι νικητές που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον παγκόσμιο τελικό, καθώς και οι δέκα υποψήφιοι του εθνικού διαγωνισμού.

Website: http://industrydisruptors.org/?page_id=489

Facebook: https://www.facebook.com/pages/ID-GC/323881081056730?ref=ts&fref=ts

Twitter: https://twitter.com/ID_GC

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ

Σε ότι αφορά το Creative Business Cup, οι Δημιουργικές Βιομηχανίες ορίζονται ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ως:



 

•          Σχέδιο (Design)

•          Αρχιτεκτονική

•          Παραγωγή περιεχομένου (Content production)

•          Διαφήμιση

•          Βιβλία & Τύπος

•          Μουσική

•          Φιλμ & Βίντεο

•          Τέχνη & Χειροτεχνία

•          Ραδιόφωνο & Τηλεόραση

•          Ψυχαγωγικά Πάρκα & Ζωντανές Σκηνές

•          Γαστρονομία

•          Δραστηριότητες αναψυχής

 

Διεθνή στοιχεία για τις Δημιουργικές Βιομηχανίες

Οι Δημιουργικές Βιομηχανίες εκτιμάται ότι αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 7% του παγκόσμιου ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος και αναμένεται να αυξηθεί, κατά μέσο όρο, κατά 10% ετησίως.

 

•          Κατά την περίοδο 2000-2005, το εμπόριο δημιουργικών αγαθών και υπηρεσιών αυξήθηκε με έναν πρωτοφανή ετήσιο μέσο ρυθμό της τάξης του 8,7 %. Οι παγκόσμιες εξαγωγές των δημιουργικών προϊόντων αποτιμώνται σε $424,4 δισεκατομμύρια το 2005, σε σύγκριση με $ 227.5 δισεκατομμύρια το 1996.

•          Στην Ευρώπη, οι δημιουργικές βιομηχανίες αντιπροσωπεύουν το 3,3% της οικονομίας της ΕΕ και το 3% για την απασχόληση. Να σημειωθεί ότι η απασχόληση στις δημιουργικές βιομηχανίες σημείωσε ετήσια αύξηση της τάξης του 3,5% στο διάστημα 2000 – 2010, ενώ οι υπόλοιπες βιομηχανίες στην ΕΕ σημείωσαν αύξηση της συνολικής απασχόλησης κατά 1,0% κατά την ίδια περίοδο

•          Στην Ευρώπη, οι δημιουργικές βιομηχανίες ανήλθαν στο 3,3% της οικονομίας της ΕΕ και το 3% της απασχόλησης – το τελευταίο, με ετήσια αύξηση της τάξης του 3,5% κατά το διάστημα 2000-2010. Το υπόλοιπο των βιομηχανιών στην ΕΕ κατάφερε αύξηση της συνολικής απασχόλησης κατά 1,0% κατά την ίδια περίοδο.

•          Στο Ηνωμ. Βασίλειο, οι θέσεις εργασίας στις δημιουργικές βιομηχανίες αυξήθηκαν δύο φορές πιο γρήγορα από ότι σε άλλες βιομηχανίες.

•          Εταιρίες που δραστηριοποιούνται σε άλλες βιομηχανίες, αλλά συνεργάζονται στενά με εταιρείες από τις δημιουργικές βιομηχανίες είναι πιο καινοτόμες. Για παράδειγμα, τα προϊόντα των εταιριών που έχουν υψηλή συμβολή από τις δημιουργικές βιομηχανίες, είναι 12 ποσοστιαίες μονάδες περισσότερο καινοτόμα από αυτά των άλλων επιχειρήσεων.

•          Σε παγκόσμια κλίμακα, οι εξαγωγές των δημιουργικών προϊόντων και υπηρεσιών κατά την περίοδο 2002-2008 είχαν ετήσιο μέσο όρο αύξησης της τάξεως 14%

 

 Οι Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που συστάθηκε με όραμα να βοηθήσει στην δημιουργία ενός οικοσυστήματος ενίσχυσης και προαγωγής της επιχειρηματικότητας στην ευρύτερη περιοχή (νοτιοανατολική Ευρώπη), εστιάζοντας ιδιαίτερα στη νεοφυή επιχειρηματικότητα. Διαβάστε περισσότερα για τους ID-GC στο www.id-gc.org.

 Η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας είναι η μεγαλύτερη γιορτή του κόσμου των καινοτόμων  ανθρώπων και των δημιουργών θέσεων εργασίας που ξεκινάνε startup επιχειρήσεις που πραγματοποιούν ιδέες, οδηγούν σε οικονομική ανάπτυξη και σε επέκταση της ανθρώπινης ευημερίας. Διαβάστε περισσότερα για την ΠΕΕ στο www.unleashingideas.org.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ