Η Κλαίρη Χατζημηνά εκθέτει πορτραίτα παιδιών, σκύλων και «τρυφερών» ενηλίκων - η αισθητική της παιδικής ματιάς & της αθωότητας

Η Κλαίρη Τσαλουχίδη -Χατζημηνά παρουσιάζει την δεύτερη ατομική της  έκθεση στην Αθήνα, στην γκαλερί «Αργώ», με τίτλο «ο Κήπος».

Η Κλαίρη Τσαλουχίδη -Χατζημηνά παρουσιάζει την δεύτερη ατομική της  έκθεση στην Αθήνα, στην γκαλερί «Αργώ», με τίτλο «ο Κήπος».


Στα έργα της επιχειρεί μια αισθητική καταγραφή  της  παιδικής ματιάς, στο όριο της αθωότητας, μέσα από πορτραίτα παιδιών, σκύλων και «τρυφερών» ενηλίκων.

Με αγάπη στην παραστατική ζωγραφική, συνδέοντας σχεδιαστική και χρωματική απόδοση, εστιάζει στο βλέμμα των παιδιών που αντικατοπτρίζει τα ερωτηματικά τους για την κοινωνία των μεγάλων.

 Η ίδια επισημαίνει: «Διάβασα κάπου ότι το ασπράδι του ματιού επηρεάζεται σε μέγεθος ανάλογα με το συναίσθημα και την έκφραση. Ότι κατά κάποιον τρόπο είναι ένα «κλειδί» ανάγνωσης του συναισθήματος. Τρυφερότητας, έκπληξης ή φόβου. Στάθηκα στην τρυφερότητα, την αθωότητα. Την απροσποίητη ηλικία του ανθρώπου, που για μένα σταματά εκεί, στα πρώτα παιδικά χρόνια. Την αφοπλιστική εκφραστικότητα που εμείς οι ενήλικες διαβάζουμε στο βλέμμα των παιδιών και των μικρών ζώων.

Και  μέσω της ζωγραφικής, αναβιώνω το πιο ανεπιτήδευτο και αμιγές συναίσθημα»

 Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για το Σωματείο «ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΟΣ», www.pedtrauma.gr

 Η Κλαίρη Τσαλουχίδη - Χατζημηνά σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο  Πανεπιστήμιο Αθηνών και ζωγραφική κοντά στους ζωγράφους Βασίλη Χάρο, Μάτω Ιωαννίδου, Γιώργο Ρόρρη, Deanna Nastic και Άλκηστη Μιχαηλίδου.

 

 Ατομικές εκθέσεις:

 “Απέναντι από την Ακρόπολη”, Γκαλερί Αργώ, Αθήνα (2009)                                                           

 “Ελληνικά τοπία ”, Γκαλερί L-S, Εlouda Μare Ηotel, Κρήτη (2009),

 “ O κήπος”, Γκαλερί Αργώ, Αθήνα (2013).

 

Συμμετείχε στις ομαδικές εκθέσεις:

«Συνέβη στην Αθήνα», και “Η Αίγινα των Ζωγράφων” επιμέλεια Ίριδος Κρητικού, Πολιτιστικό  Κέντρο  Δήμου Αθηναίων «Μελίνα», Αθήνα (2008)

και Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Δήμου Αίγινας , Αίγινα (2009), αντιστοίχως.

«90 Επιστολικά δελτάρια από την Σμύρνη», επιμέλεια Ίριδος Κρητικού, εκθεσιακός χώρος βιβλιοπωλείου “Ianos”, Αθήνα (2012), Θεσσαλονίκη (2013) και Αίγινα (2013).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ