Καλή αρχή στο ποιοτικότατο Hub Science με «The Street Value of Science» : Πόσα πιάνει η επιστήμη στην πιάτσα;

Το «Τhe Hub Events» και ο Νικόλας Πρωτονοτάριος συνεχίζουν για τρίτη χρονιά τη σειρά επιστημονικών διαλέξεων με τίτλο «Hub Science», με σκοπό να παρουσιάσουν με συναρπαστικό και εύληπτο τρόπο τις φυσικές και κοινωνικές επιστήμες και να μυήσουν το ακροατήριο στο μαγικό αλλά ενδεχομένως παρεξηγημένο τους κόσμο.

Το «Τhe Hub Events» και ο Νικόλας Πρωτονοτάριος συνεχίζουν για τρίτη χρονιά τη σειρά επιστημονικών διαλέξεων με τίτλο «Hub Science», με σκοπό να παρουσιάσουν με συναρπαστικό και εύληπτο τρόπο τις φυσικές και κοινωνικές επιστήμες και να μυήσουν το ακροατήριο στο μαγικό αλλά ενδεχομένως παρεξηγημένο τους κόσμο.



Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013, στις 20:30 σας προσκαλούμε στην πρώτη φετινή συνάντηση του Hub Science, όπου σε συνεργασία με το British Council θα πραγματοποιηθεί η διάλεξη-συναυλία του καθηγητή Θανάση Κωνσταντόπουλου και του συγκροτήματος Nick & the Backbone με τίτλο «The Street Value of Science: Πόσα πιάνει η επιστήμη στην πιάτσα;».

The Street Value of Science: Πόσα πιάνει η επιστήμη στην πιάτσα;

Ο Θανάσης Κωνσταντόπουλος του ΕΚΕΤΑ & ο Νίκος Ντουνούσης και οι Backbone σε ένα διάλογο επιστήμης, τεχνολογίας και μουσικής, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Βραδιάς του Ερευνητή 2013.

Διασκεδάζουμε με την Επιστήμη – Επικοινωνούμε με τη Μουσική

Πώς μπορούμε να συνθέσουμε «ηλιακά καύσιμα»;
Πώς ζει κανείς «αναπνέοντας (σ)την πόλη»;
Τι είναι τα «μπαχαρικά της πράσινης ανάπτυξης»;
Πως ψήνουμε νανοσωματίδια «της ώρας»;
Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς ερευνητές και τελικά πόσα πιάνει η επιστήμη στην πιάτσα;

Σε αυτή τη μοναδική μουσικοεπιστημονική εκδήλωση, ο Θανάσης Κωνσταντόπουλος με τη ζωντανή μουσική των Nick & the Backbone παρουσιάζει επίκαιρα ερευνητικά θέματα με φαντασμαγορικό τρόπο.

 Θανάσης Κωνσταντόπουλος

Ο Θανάσης Κωνσταντόπουλος είναι Πρόεδρος του ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης και καθηγητής του τμήματος Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ. Έχει αποσπάσει διακρίσεις για την ερευνητική του εργασία μεταξύ των οποίων το Βραβείο Descartes (2006) και το European Research Council Advanced Grant (2010). Είναι fellow του Society of Automotive Engineers, μέλος του συμβουλίου διοίκησης του Joint Research Center της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εμπνευστής του μουσικοεπιστημονικού δρώμενου Blue Science Cafe. Το Κέντρο Ιστορίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Parlamentarium) φιλοξενεί στη μόνιμη έκθεσή του το videoclip Daily Life – στιγμιότυπα από μία μέρα της ζωής του, ως μέρος της ελληνικής συμμετοχής.

Nick & the Backbone

Το συγκρότημα Nick & the Backbone δημιουργήθηκε το 1995 από το δεξιοτέχνη blues κιθαρίστα Νίκο Ντουνούση (ιδρυτικό μέλος των Blues Wire). Ένα από τα δυναμικότερα blues-rock σχήματα της Ευρώπης με δεκάδες συνεργασίες με διεθνείς καλλιτέχνες του blues και ανάμεσα στα τριάντα κορυφαία συγκροτήματα του διαγωνισμού Playcrossroads στις ΗΠΑ. Στη σημερινή τους σύνθεση οι Nick & the Backbone αποτελούνται από τους: Νίκο Ντουνούση (ηλεκτρική κιθάρα/φωνητικά), Δημήτρη Γιαλαμά (μπάσσο), Νίκο Βαργιαμίδη (τύμπανα) και Θανάση Κωνσταντόπουλο (ηλεκτρική κιθάρα).

Διοργάνωση

ΕΚΕΤΑ, ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, ΙΤΕ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ, ΝΟΗΣΙΣ, σε συνεργασία με το BRITISH COUNCIL και με τη συνεισφορά των ΕΘΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΡΕΥΝΩΝ, ΕΘΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ και ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ

Είσοδος ελεύθερη

Πού
The Hub Events (Αλκμήνης 5, Κ. Πετράλωνα, μετρό Κεραμεικός)

Πότε
Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013, ώρα 20:30

Χορηγός Επικοινωνίας
deBóp.gr

Πληροφορίες
τηλ: 210-3411009
τηλ: 210-6395458 (κα Ελένη Γραμματικοπούλου)
e-mail: info@thehubevents.gr
www.thehubevents.gr
www.britishcouncil.gr/events/street-value-science

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ