Υπέροχες ταλιατέλες σουφλέ με μανιτάρια και ψητή γαλοπούλα του Βαγγέλη Δρίσκα - Στην κουζίνα ολοταχώς!

Μια εύκολη, ξεχωριστή και πεντανόστιμη συνταγή παρουσιάζει για ακόμη μια φορά ο αγαπημένος μας σεφ.

ΥΛΙΚΑ

Ταλιατέλες - 500 γρ.
Πράσα ψιλοκομμένα - 3
Ψητή γαλοπούλα με θυμαρίσιο μέλι - 250 γρ.
Μανιτάρια σε φέτες - 1 πακέτο
Μουστάρδα με μέλι - 3 κουτ. σούπας
Βούτυρο - 100 γρ.
Αλεύρι - 100 γρ.
Γάλα - 1 λίτρο
Τριμμένο τυρί ρεγκάτο - 250 γρ.
Τριμμένη παρμεζάνα - 100 γρ.
Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
Πιπέρι
Αλουμινόχαρτο 

Ευχαριστούμε τον Βαγγέλη Δρίσκα και το masterclass.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράστε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά και στραγγίστε τες. Σοτάρετε τα πράσα στο βούτυρο. Αλατοπιπερώστε τα και  αφήστε τα για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τα μανιτάρια και συνεχίστε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά ακόμη.

Ρίξτε το αλεύρι, ανακατέψτε και ρίξτε μετά το γάλα. Αφήστε το μείγμα να βράσει μέχρι να πήξει και μετά ρίξτε την ψητή γαλοπούλα κομμένη σε μικρούς κύβους, την μουστάρδα και το τριμμένο ρεγκάτο. Ανακατέψτε τα ζυμαρικά με το κρεμώδες μείγμα και αδειάστε σε ένα πυρίμαχο σκεύος.

Πασπαλίστε με την παρμεζάνα, σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 30 λεπτά. Ξεσκεπάστε και ψήστε για 7-8 λεπτά ακόμη στους 200ο C.

WHO IS WHO:

Ο Βαγγέλης Δρίσκας (www.driskas.com & www.testkitchen.gr) έχοντας στο ενεργητικό του ατελείωτες ώρες διδασκαλίας, σεμιναρίων και πολύχρονης live παρουσίασης τηλεοπτικών συνταγών έχει την ικανότητα να μεταφέρει την γνώση με κατανοητό και άμεσο τρόπο. Οι γνώσεις του, η επαγγελματική του πείρα, η ικανότητα επικοινωνίας και η αμεσότητα του χαρακτήρα του τον καθιστούν γέφυρα μεταξύ του επαγγελματία σεφ και του ερασιτέχνη μάγειρα.

Τα τελευταία 20 χρόνια έχει συνεργασθεί ως σεφ ή σύμβουλος μαγειρικής με μεγάλα εστιατόρια καθώς και με εταιρίες τροφίμων. Από το 1998 ξεκίνησε να παραδίδει σεμινάρια μαγειρικής σε συνεργασία με ιδιωτικές σχολές Γαστρονομικής Εκπαίδευσης. Από το 2002 έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Ραδιοτηλεόραση, Μενού & Άλλα, Κουζίνα & ποιότητα ζωής, Real Simple (Greece) και C-Mail του Ομίλου Carrefour, ενώ από το 2007 είναι στην βασική συντακτική ομάδα του μηνιαίου περιοδικού Gourmet της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας ενώ παράλληλα είναι μέλος της Κριτικής Επιτροπής των ετησίων Βραβείων Gourmet της Ελευθεροτυπίας όπου βραβεύονται τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα και τα καλύτερα ελληνικά τυποποιημένα προϊόντα και κρασιά.

Τον Φεβρουάριο του 2010  ίδρυσε με τον Ανδρέα Ευσταθίου την εταιρεία d.t.k. που δραστηριοποιείται στον χώρο της γαστρονομίας με σεμινάρια μαγειρικής, συμβουλευτικές υπηρεσίες για επαγγελματίες, παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού  και εκδόσεις.  Τον ίδιο μήνα ξεκίνησε η λειτουργία του χώρου σεμιναρίων μαγειρικής DRISKAS TEST KITCHEN, ενός πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου μαγειρικής όπου πραγματοποιούνται σεμινάρια μαγειρικής για ερασιτέχνες και επαγγελματίες, ενήλικες αρχάριους και προχωρημένους και σεμινάρια μαγειρικής για παιδιά (www.testkitchen.gr).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ