Ο Βαγγέλης Δρίσκας μας εισάγει γλυκά στην ινδική κουζίνα - Υπέροχο και εύκολο Ινδικό ρυζόγαλο!

Ακόμη μια γλυκιά και ξεχωριστή γαστρονομική πρόταση παρουσιάζει ο αγαπημένος μας σεφ...

ΥΛΙΚΑ

Βρασμένο ρύζι μπασμάτι - 100 γρ.
Γάλα - 300 ml
Κρέμα γάλακτος - 200 ml
Γάλα καρύδας - 200 ml
Ζάχαρη - 60 γρ.
Καρδάμωμο - 2 – 3 σποράκια
Ανθός κανέλας - ½ κουτ. γλυκού
Σταφίδες ξανθές - 50 γρ.
Φιστίκια Αιγίνης ψίχα ωμά - 50 γρ.

Ευχαριστούμε τον Βαγγέλη Δρίσκα και το masterclass.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάλτε το γάλα και το βρασμένο ρύζι σε μία κατσαρόλα και αφήστε τα σε χαμηλή φωτιά 5 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το γάλα καρύδας, την ζάχαρη, το καρδάμωμο και τον ανθό κανέλας τριμμένα, ανεβάστε την ένταση στην εστία και μαγειρέψτε για 7 – 8 λεπτά μέχρι το μείγμα να πήξει (Συνεχίστε να ανακατεύετε κατά διαστήματα για να μη σβολιάσει).

Κατεβάστε από την εστία, ανακατέψτε και μοιράστε το ρυζόγαλο σε 4 σκεύη. Αφήστε να κρυώσει ελαφρώς και μετά γαρνίρετε με τα φιστίκια και τις σταφίδες.

WHO IS WHO

Ο Βαγγέλης Δρίσκας (www.driskas.com & www.testkitchen.gr) έχοντας στο ενεργητικό του ατελείωτες ώρες διδασκαλίας, σεμιναρίων και πολύχρονης live παρουσίασης τηλεοπτικών συνταγών έχει την ικανότητα να μεταφέρει την γνώση με κατανοητό και άμεσο τρόπο. Οι γνώσεις του, η επαγγελματική του πείρα, η ικανότητα επικοινωνίας και η αμεσότητα του χαρακτήρα του τον καθιστούν γέφυρα μεταξύ του επαγγελματία σεφ και του ερασιτέχνη μάγειρα.

Τα τελευταία 20 χρόνια έχει συνεργασθεί ως σεφ ή σύμβουλος μαγειρικής με μεγάλα εστιατόρια καθώς και με εταιρίες τροφίμων. Από το 1998 ξεκίνησε να παραδίδει σεμινάρια μαγειρικής σε συνεργασία με ιδιωτικές σχολές Γαστρονομικής Εκπαίδευσης. Από το 2002 έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Ραδιοτηλεόραση, Μενού & Άλλα, Κουζίνα & ποιότητα ζωής, Real Simple (Greece) και C-Mail του Ομίλου Carrefour, ενώ από το 2007 είναι στην βασική συντακτική ομάδα του μηνιαίου περιοδικού Gourmet της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας ενώ παράλληλα είναι μέλος της Κριτικής Επιτροπής των ετησίων Βραβείων Gourmet της Ελευθεροτυπίας όπου βραβεύονται τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα και τα καλύτερα ελληνικά τυποποιημένα προϊόντα και κρασιά.

Τον Φεβρουάριο του 2010  ίδρυσε με τον Ανδρέα Ευσταθίου την εταιρεία d.t.k. που δραστηριοποιείται στον χώρο της γαστρονομίας με σεμινάρια μαγειρικής, συμβουλευτικές υπηρεσίες για επαγγελματίες, παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού  και εκδόσεις.  Τον ίδιο μήνα ξεκίνησε η λειτουργία του χώρου σεμιναρίων μαγειρικής DRISKAS TEST KITCHEN, ενός πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου μαγειρικής όπου πραγματοποιούνται σεμινάρια μαγειρικής για ερασιτέχνες και επαγγελματίες, ενήλικες αρχάριους και προχωρημένους και σεμινάρια μαγειρικής για παιδιά (www.testkitchen.gr).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ