Με χειροπέδες Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Λαγός, Παναγιώταρος, Μίχος και οι υπόλοιποι συλληφθέντες στο ''φρούριο'' της Ευελπίδων-Καταζητούνται Παπάς και άλλα 13 στελέχη-Συνεχής ενημέρωση(φωτό - βίντεο)

Στο κτίριο 16 των δικαστηρίων της οδού Ευελπίδων οδηγούνται αυτήν την ώρα οι 19 συλληφθέντες για τη συμμετοχή τους στην «εγκληματική οργάνωση» Χρυσή Αυγή.

Στο κτίριο 16 των δικαστηρίων της οδού Ευελπίδων οδηγούνται αυτήν την ώρα οι 19 συλληφθέντες για τη συμμετοχή τους στην «εγκληματική οργάνωση» Χρυσή Αυγή.



Πρώτος από το κτίριο της ΓΑΔΑ βγήκε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, με χειροπέδες, συνοδευόμενος από άνδρες της ΕΚΑΜ.







«Δεν μας λυγίζει τίποτα, ζήτω η Ελλάδα» φώναξε, ακολουθώντας με τον ίδιο τρόπο, πίσω από τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο Ηλίας Κασιδιάρης.


Με ύβρεις και απειλές βγήκαν, δεμένοι με χειροπέδες, και οι υπόλοιποι συλληφθέντες, οι οποίοι οδηγήθηκαν στα οχήματα, τα οποία τους μετέφεραν στην Ευελπίδων.
Download Video as MP4


Από το κτίριο της ΓΑΔΑ έφυγαν για την Ευελπίδων μόνο οι συλληφθέντες βουλευτές. Πρόκειται για τους Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό, Ηλία Παναγιώταρο και Νίκο Μίχο, ενώ καταζητείται ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Χρήστος Παππάς.



Download Video as MP4


Download Video as MP4

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν πρώτα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Δημήτρη Πιέρρο, και στη συνέχεια στον αρμόδιο ανακριτή.



Κατά την άφιξή τους στην Ευελπίδων, η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια, αγκάλιασε τον άντρα της και του είπε: «Αγάπη μου, τους ξεφτίλισες, ζήτω η Χρυσή Αυγή!».

Στον εισαγγελέα και οι υπόλοιποι 


Μετά την ηγετική ομάδα μεταφέρονται οι υπόλοιποι 15 συλληφθέντες στα δικαστήρια. Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας. Με καλυμμένα τα πρόσωπα βγήκαν οι συλληφθέντες.

Εκπρόσωπος ΕΛ.ΑΣ: «Εχουν συλληφθεί 20 άτομα ανμεσά τους 5 βουλευτές, 13 στελέχη της Χ.Α 1 ειδικός φρουρός 1 ανθυπαστυνόμος. Κατηγορούνται για συμμετοχή και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης»

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Χρυσή Αυγή!

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν μετά από επέμβαση της Αντιτρομοκρατικής και ξεκίνησαν με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης με πρώτη σύλληψη αυτή του Νίκου Μιχαλολιάκου και δεύτερη του Ηλία Κασιδιάρη, του Γιάννη Λαγού και του Ηλία Παναγιώταρου. Εκτός των βουλευτών θα συλληφθούν άλλα 34 άτομα.


Οπως ανακοίνωσε ο διευθυντής του ΒΗΜΑ FM, Βασίλης Χιώτης, έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, η επιχείρηση της Ασυνομίας ξεκίνησε από τα ξημερώματα, ενώ ο αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος συνελήφθη πρώτος.

Η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής έρχεται έπειτα από την ενεργοποίηση της παραγγελίας της Εισαγγελείας ότι η Χρυσή Αυγή λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση.

Στις 10.40 ο συνολικός αριθμός των συλληφθέντων έφθανε τους 14.

Με βάση αυτό το σκεπτικό ο Νίκος Μιχαλολιάκος συνελήφθη πρώτος ως αρχηγός του κόμματος και της οργάνωσης, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν προέβαλε αντίσταση.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες, βρίσκεται και ο επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια Γιώργος Πατέλης, ο οποίος φέρεται να συνομίλησε με τον Γιώργο Ρουπακιά μετα την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Σημειωτέον ότι είναι η πρώτη φορά από το 1974 και μετά που γίνονται συλλήψεις αρχηγού κόμματος και βουλευτών και μάλιστα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία έχει και την ευθύνη για τις έρευνες.

Ενεργό ρόλο στη λειτουργία της Χρυσής Αυγής είχαν οι δύο αστυνομικοί συνελήφθησαν σήμερα κατά τη διάρκεια της μεγάλης επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό στελεχών της Χρυσής Αυγής.

Πρόκειται για μία γυναίκα που εργαζόταν στην Ασφάλεια Πειραιά και για έναν άντρα, ο οποίος ήταν μέλος ομάδας ΔΙΑΣ στον Πειραιά. Μάλιστα σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες και οι δύο ήταν ενεργά μέλη της οργάνωσης.

Παραδόθηκε ο Μίχος


Download Video as MP4

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής πήγε και παραδόθηκε λίγο πριν από τις τρεις το μεσημέρι του Σαββάτου ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μίχος, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τη δράση του κόμματός του.

Κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής κάνει έρευνα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Βουλή 

Αποκλείστηκε ο πρώτος όροφος της κτιρίου της Βουλής, με εντολή του φρουράρχου, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως έγινε γνωστό, απαγορεύτηκε η προσέγγιση απ΄όποιονδήποτε στον όροφο, όπου βρίσκονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής ερευνά τα γραφεία της οργάνωσης προκειμένου να εντοπίσει αντικείμενο ή άλλο ενοχοποιητικό στοιχείο, το οποίο να συνδέεται με την εγκληματική δράση της οργάνωσης.

Συνελήφθη γυναίκα αστυνομικός για εμπλοκή στη δράση της ΧΑ

Στη σύλληψη και του δεύτερου αστυνομικού για τον οποίο είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τον εισαγγελέα για την εμπλοκή του στη δράση της Χρυσής Αυγής προχώρησε το μεσημέρι του Σαββάτου η αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για Ανθυπαστυνόμο για την οποία προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία όχι από τις έρευνες του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ αλλά από τις συνομιλίες που κατέγραψε ο «σούπερ-κοριός» της ΕΥΠ.

Όπως μετέδωσε, μάλιστα, το MEGA η συλληφθείσα αστυνομικός είχε δώσει ψεύτικη διεύθυνση στην υπηρεσία της. 

Σημειώνεται ότι με τη σύλληψη αυτή ο αριθμός των συλληφθέντων για την υπόθεση έχει φτάσει πλέον τους 19.

Επίθεση βουλευτών της Χρυσής Αυγής σε τηλεοπτικό συνεργείο του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων


Download Video as MP4


Γερμενής: Το κράτος ξήλωσε την ΕΛ.ΑΣ και την ΕΥΠ για να συλλάβει τη Χρυσή Αυγή



Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής, γνωστός και ως Καιάδας, εμφανίστηκε λίγο πριν από τις 11 στη ΓΑΔΑ προκειμένου να ενημερωθεί όπως είπε ο ίδιος αν εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, αλλά και τι ακριβώς συμβαίνει με τα στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Μάλιστα ο κ.Γερμενής είπε στους δημοσιογράφους εισερχόμενος στη ΓΑΔΑ πως «Το κράτος ξήλωσε την ΕΛ.ΑΣ και την ΕΥΠ για να συλλάβει τη Χρυσή Αυγή».

Τρία παράνομα όπλα βρέθηκαν στο σπίτι του Νίκου Μιχαλολιάκου

Λαβράκι φαίνεται πως έβγαλαν από τις έρευνες στο σπίτι του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο αρχηγός του εθνικιστικού κόμματος κατείχε στο σπίτι του τρία όπλα τα οποία δεν κατείχε με νόμιμη άδεια.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος μαζί με άλλους βουλευτές του κόμματος κρατούνται στην ΓΑΔΑ καθώς συνελήφθησαν μαζί με άλλα στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Κεδίκογλου: Η δημοκρατία έχει τα μέσα να αμυνθεί

Αναφορικά με τις συλλήψεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, δήλωσε «Η δημοκρατία έχει θεσμούς προστασίας της, η δικαιοσύνη, έχει τα μέσα να αμυνθεί, κάνει τη δουλειά της»

Απέρριψε, ακόμη, τα σενάρια για πρόωρες εκλογές αναφέροντας ότι «δεν υπάρχουν αυτά τα σενάρια. Αν παραιτηθούν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα κινηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες».

Download Video as MP4
Διαμαρτυρία εθνικιστών έξω από την ΓΑΔΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την ΓΑΔΑ πραγματοποιούν εκατοντάδες μέλη τoυ Λαϊκού Συνδέσμου, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την σύλληψη του Νίκου Μιχαλολιάκου και άλλων βουλευτών του κόμματος.




  Τα μέλη του Λαϊκού Συνδέσμου, έχουν συγκεντρωθεί έξω από την ΓΑΔΑ μαζί με τους βουλευτές του κόμματος Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Αρτέμη Ματθαιόπουλο και Νίκο Κούζηλο και φωνάζουν συνθήματα αλληλεγγύης στα συλληφθέντα μέλη του κόμματος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ