Ομπάμα: Οι Ρεπουμπλικανοί κρατούν όμηρο την οικονομία (video)

Σφοδρή επίθεση στους Ρεπουμπλικάνους εξαπέλυσε ο Μπαράκ Ομπάμα για το θέμα της οικονομίας, που οδήγησε σε “λουκέτο” την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ και άφησε εκτός μισθοδοσίας περίπου 800.000 δημοσίους υπαλλήλους.

Σφοδρή επίθεση στους Ρεπουμπλικάνους εξαπέλυσε ο Μπαράκ Ομπάμα για το θέμα της οικονομίας, που οδήγησε σε “λουκέτο” την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ και άφησε εκτός μισθοδοσίας περίπου 800.000 δημοσίους υπαλλήλους.

«Εχθές τα μεσάνυχτα για πρώτη φορά σε 17 χρόνια οι Ρεπουμπλικανοί αποφάσισαν να βάλουν λουκέτο στην κυβέρνηση, γιατί δεν τους άρεσε ένας νόμος. Αυτό το λουκέτο δεν έπρεπε να συμβεί, αλλά θέλω να πω στους Αμερικανούς γιατί έγινε», είπε στην αρχή της ομιλίας του ο Ομπάμα.

«Οι Ρεπουμπλικανοί αποφάσισαν να σταματήσουν την χρηματοδότηση της κυβέρνησης, έκαναν ιδεολογική σταυροφορία και το απαίτησαν απλώς για να κάνουν τη δουλειά τους», προσθεσε.

 «Ξέρουμε ότι το 1996 το “κλείσιμο” έβλαψε την οικονομία μας. Οι υπηρεσίες από τις οποίες εξαρτόμαστε θα πρέπει να σταματήσουν να λειτουργούν», επισήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος. .

 «Χιλιάδες υπαλλήλων θα πρέπει να μείνουν χωρίς δουλειά και χωρίς μισθό ακόμα και αν έχουν οικογένειες. Όσο διαρκέσει το λουκέτο τόσο περισσότερες οικογένειες θα πληγούν», υπογράμμισε.

 «Ζητούμε από τους Ρεπουμπλικανούς να ανοίξουμε και πάλι την κυβέρνηση, πρέπει να καταλάβουν ότι δε μπορούν να μας κρατούν ομήρους», είπε ο Ομπάμα και δήλωσε πρόθυμος να συνεργαστεί με Ρεπουμπλικανούς και Δημοκρατικούς για να βρεθεί μία λύση.

 «Μία εβδομάδα “λουκέτου” θα κοστίσει πολλά δισ. δολάρια στην οικονομία μας», προειδοποίησε.

 «Για πολλούς σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα γιατί πολλοί Αμερικανοί θα μπορούν να έχουν ιατρική ασφάλιση, για πρώτη φορά στη ζωή τους θα έχουν πρόσβαση οικονομικής ιατρικής κάλυψης. Για το 15% των Αμερικανών που δεν έχουν ασφάλεια ζωής, θα αποτελέσει σημαντική αλλαγή», είπε ακόμη ο Ομπάμα για το περίφημο «Obamacare», που αποτέλεσε την αφορμή για το οικονομικό αδιέξοδο της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

 Ο Αμερικανός πρόεδρος στη συνέχεια ανέφερε πολλά παραδείγματα ανθρώπων που έχουν διαγνωστεί με σοβαρές ασθένειες που μέχρι σήμερα δε μπορούσαν να καλύψουν τα έξοδά τους, ενώ με το «Obamacare» θα έχουν τη δυνατότητα να έχουν οικονομική ιατρική κάλυψη και κάλεσε τους Αμερικανούς να επισκεφθούν την επίσημη ιστοσελίδα healthcare.gov για να ενημερωθούν για κάθε λεπτομέρεια.

 «Αν έχεις καρκίνο έχεις πιθανότητα να ζήσεις πέντε χρόνια επιπλέον αν έχεις ιατρική ασφάλεια, από ό,τι αν δεν έχεις. Αυτή είναι η αξία του να έχεις ιατρική ασφάλιση. Κάθε χρόνο δεκάδες Αμερικανών πεθαίνουν επειδή δεν έχουν ιατρική κάλυψη και άλλοι φοβούνται ότι θα πτωχεύσουν αν αντιμετωπίσουν την ασθένειά τους», τόνισε ο Ομπάμα, υπερασπιζόμενος το νομοσχέδιο που προωθεί για την υγεία.


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ