Σοκολατοκαρυδένια κεράσματα χωρίς μιξερ από τον Άκη Πετρετζίκη

Πεντανόστιμο.

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το μείγμα 1

  • Στο μούλτι χτυπάμε και θρυμματίζουμε τα μπισκότα. Στη συνέχεια ρίχνουμε και το λιωμένο βούτυρο και χτυπάμε λίγο ακόμη.
  • Παίρνουμε ένα ταψάκι 20x20 εκ. και στρώνουμε τη βάση και τα τοιχώματα με λαδόκολλα (ή μεμβράνη) ώστε να είναι εύκολο μετά το ξεφορμάρισμα του γλυκού μας.
  • Βάζουμε το μείγμα από το μούλτι μέσα στο ταψάκι μας και το πιέζουμε με τα χέρια μας ή με ένα ποτήρι ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.
  • Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε το 2ο μείγμα της επόμενης στρώσης.

Για το μείγμα 2

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη, τη βανίλια και την κρέμα καρύδας λιωμένη. Τα χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός ώστε να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Τέλος, προσθέτουμε και την τριμμένη καρύδα και την ενσωματώσουμε και αυτή στο μείγμα μας.

Για το μείγμα 3

  • Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μπολ σκεπασμένα με μεμβράνη στα μικροκύματα για 1 λεπτό στα 700W και μετά ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης ώστε να ενωθούν.
  • Εναλλακτικά ζεσταίνουμε το γάλα και το ρίχνουμε στην ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.

Για τη συναρμολόγηση

  • Βάζουμε το 2ο μείγμα πάνω από το 1ο μείγμα και ξαναβάζουμε το ταψάκι μας στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες το πολύ. Θέλουμε να κρυώσει καλά πριν προσθέσουμε από πάνω το 3ο μείγμα μας.
  • Όταν είναι έτοιμο, προσθέτουμε το 3ο μείγμα πάνω από το γλυκό μας και τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί και το τελευταίο μείγμα του γλυκού μας.
  • Μόλις σταθεροποιηθεί και το 3ο μείγμα μας κόβουμε σε κομμάτια.
  • Πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα και απολαμβάνουμε.
  • Διατηρούμε στο ψυγείο.

Ευχαριστούμε για την παραχώρηση της συνταγής τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ