Ο Νίκος Κοτζιάς υπέβαλε την παραίτησή του - Αιτία η κόντρα του με τον Καμμένο

Ρήγμα στην κυβέρνηση.

Η φημολογία που είχε ξεσπάσει από το πρωί περί παραίτησής του ΥΠΕΞ, Νίκου Κοτζιά, επιβεβαιώθηκε ύστερα κι από σχετική δήλωση του κ. Τζανακόπουλου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του News 24/7 στους 88,6 και του Βασίλη Σκουρή, ο υπουργός Εξωτερικών εκτεθειμένος από την μη κάλυψη του Αλέξη Τσίπρα στην κόντρα με τον Πάνο Καμμένο έθεσε στον πρωθυπουργό την παραίτησή του.

Χαρακτηριστικός, μάλιστα, ήταν κι ο διάλογός τους, με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Παππά να παρεμβαίνουν για να κατευνάσουν τα πνεύματα.

Καμμένος: «Διατηρώ την άποψή μου για την ονομασία της ΠΓΔΜ. Δεν πρόκειται να συμπλεύσω στην προσπάθεια για ανατροπή της κυβέρνησης».
Κοτζιάς: «Επιχειρείς να ασκήσεις εξωτερική πολιτική σε βάρος της κυβέρνησης και της χώρας για να εξυπηρετήσεις τις δικές σου πολιτικές και προσωπικές επιδιώξεις!».
Καμμένος: «Υπήρξε διαβεβαίωση από την πλευρά του υπουργείου Εξωτερικών ότι το Σκοπιανό θα έρθει στη Βουλή μετά τις εκλογές».
Κοτζιάς: «Αυτό δεν συνέβη ποτέ. Τα βήματα που έγιναν, είχαν την έγκριση του πρωθυπουργού και των αρμόδιων οργάνων. Ίσως έλειπες από μερικές κυβερνητικές συνεδριάσεις».
Καμμένος: «Έχουμε ξεκαθαρίσει τη θέση μας και τη στάση μας. Δεν είναι ψεύτικη σαν του Μητσοτάκη. Εκτιμώ, ωστόσο, ότι η συμφωνία δεν θα έρθει στη Βουλή, γιατί δεν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία στα Σκόπια. Σε κάθε περίπτωση δεν θα ταυτιστούμε με τη Ν.Δ. στην προσπάθειά της να ρίξει την κυβέρνηση».
Τσίπρας: «Η συμφωνία είναι της κυβέρνησης και όχι του υπουργείου Εξωτερικών».
Καμμένος: «Δεν δέχομαι πλέον προσωπικές επιθέσεις, αλλά πολιτική αντιπαράθεση (σ.σ. κάνει αναφορά στα σχόλια περί Σαλβίνι από τον Νίκο Φίλη)».
Παππάς: «Να αποφεύγονται στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ τέτοιες αναφορές. Εγώ αν αισθανόμουν ότι υπήρχε ένας Σαλβίνι στην κυβέρνηση, δεν θα ήμουν σε αυτήν. Είναι απαράδεκτο να λέγονται αυτά τα πράγματα».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ