Ο Άκης Πετρετζίκης και το "ωραίο γλυκό της Κυριακής" - Υπέροχο Σουφλέ (Moelleux) με σοκολάτα και καφέ

Φτιάξτε το οπωσδήποτε 

Συστατικά
175 γρ. βούτυρο + λίγο ακόμα για το βουτύρωμα της φόρμας
κακάο, για το πασπάλισμα της φόρμας
175 γρ. κουβερτούρα με 65% κακάο
200 γρ. ζάχαρη
4 αυγά μέτρια
50 γρ. έτοιμο καφέ εσπρέσο
85 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
παγωτό βανίλια, για το σερβίρισμα
φούντες δυόσμου, για γαρνίρισμα

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με κακάο 8 ατομικά φορμάκια για πανακότα και τα μεταφέρουμε στο ψυγείο.
Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό στα 800watt.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα στη δυνατή ταχύτητα τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε σιγά σιγά με μορφή κορδονιού το μείγμα της λιωμένης κουβερτούρας.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τον καφέ και τέλος το αλεύρι.
Μόλις ρίξουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε λίγο ακόμη, ίσα ίσα για να απορροφηθεί.
Μοιράζουμε το μείγμα στις ειδικές φόρμες. Δεν γεμίζουμε πάνω από τα ¾ του ύψους της κάθε φόρμας.
Ψήνουμε για 10-12 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει το μείγμα και να είναι σκληρό απ’ έξω και ζουμερό μέσα.
Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε σε ένα πιάτο με παγωτό βανίλια και μία φουντίτσα δυόσμου.

Tip
Επειδή κάθε φούρνος είναι διαφορετικός, θα σας πρότεινα να δοκιμάσετε να ψήσετε ένα προτού τα βάλετε όλα, ούτως ώστε να ξέρετε ότι είστε εντάξει με τους χρόνους σας.

 

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ