TripAdvisor: Αυτά είναι τα 10 καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα για το 2018

Tα 10 καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα για το 2018, με προσεγμένα γεύματα, ανέδειξαν εκατομμύρια ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο μέσα από την κορυφαία ταξιδιωτική πλατφόρμα TripAdvisor.

αποτελέσμστα εγιναν γνωστά την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου.

Tα εστιατόρια, που αναδείχθηκαν, βρίσκονται στην Αθήνα και στα ελληνικά νησιά και, σύμφωνα με τις κριτικές των χρηστών της πλατφόρμας, προσφέρουν μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες.

Δείτε τα...

1. Aleria, Αθήνα

Βρίσκεται στο Μεταξουργείο, στεγάζεται σε ένα παλιό αρχοντικό, έχει εξαιρετική διακόσμηση και προσφέρει tasting menus, vegetarian tasting, a la carte, λίστα τυριών, bar menu καθώς και μια μεγάλη ποικιλία κρασιών.

2. The Venetian Well, Κέρκυρα

Ένα από τα πιο όμορφα και ιστορικά εστιατόρια στην πόλη της Κέρκυρας. Ατμοσφαιρικό, ρομαντικό, με ανοιχτούς γευστικούς ορίζοντες, δεσπόζει στην πλατεία Κρεμαστής μπροστά στο ιστορικό Βενετσιάνικο πηγάδι. Ο ζεστός εσωτερικός χώρος του, συνδυάζει την καλή αισθητική με την ιστορία του κτιρίου και υπόσχεται ξεχωριστές βραδιές τα κρύα βράδια του Χειμώνα, ενώ το καλοκαίρι, το καθιστικό στην πλατεία της Κρεμαστής, μιας από τις γραφικότερες πλατείες της Κέρκυρας, σίγουρα θα αποτελεί ένα γευστικό ταξίδι στο χρόνο.

3. Melenos Roof Top Dining, Λίνδος

Οι ταξιώτες σχολιάζουν για το εστιατόριο: "Μοναδικη γαστρονομικη εμπειρια. Ο χώρος, η θέα, το προσωπικο, ολα υπεροχα! Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψω το πιάτο με το λαβράκι! Και τελος το γλυκο... μιλφέι, απλα συναρπαστικο!"

4. Funky Gourmet, Αθήνα

Υψηλή γαστρονομία και διαδραστική, που ενεργοποιεί τις αισθήσεις, και προσεγγίζει τον κόσμο με ένα τρόπο πρωτοποριακό και αντισυμβατικό.

Με έμπνευση από την παράδοση, το εστιατόριο έχει δημιουργήσει μια Avant-garde ελληνική κουζίνα εκλεπτυσμένη και διασκεδαστική, που προκαλεί συναισθήματα και ξυπνά αναμνήσεις.

5. GB Roof Garden, Αθήνα

Από το για τέσσερις συνεχόμενες χρονιές βραβευμένο από το περιοδικό Wine Spectator - Εστιατόριο & Μπαρ GB Roof Garden η θέα της Αθήνας κόβει την ανάσα. Στην πιο ιδανική θέση, η απρόσκοπτη θέα προς την Ακρόπολη, το Λυκαβηττό και τη Βουλή των Ελλήνων είναι μαγευτική.

Για πρωινό και μεσημεριανό, το κομψό, λιτό και φιλόξενο περιβάλλον του GB Roof Garden Restaurant δημιουργεί μια ήρεμη ατμόσφαιρα ενώ για βραδινό η κοσμοπολίτικη αύρα του γίνεται πλέον αισθητή όταν ανάβουν τα φώτα της πόλης.

 

6. La Maison, Ημεροβίγλι

Το εστιατόριο La Maison με θέα στην καλντέρα, τη θάλασσα, το ηλιοβασίλεμα, το ηφαίστειο και τα γύρω νησιά είναι το ιδανικό σημείο για να απολαύσετε μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία στη Σαντορίνη. Οι καινοτόμες γεύσεις, η επαγγελματική εξυπηρέτηση και η ρομαντική ατμόσφαιρα συνδυάζονται με το πάθος των ανθρώπων του La Maison για τη δημιουργία μια κουζίνας ώστε να σερβίρει τις πιο εκλεκτές γεύσεις που μπορούν να δοκιμάσουν και να απολαύσουν οι επισκέπτες της Σαντορίνης.

7. The Athenian House, Ημεροβίγλι

To εστιατόριο αναβιώνει τον πλούτο της αθηναϊκής γαστρονομίας, αποκαθιστώντας την ελληνική κουζίνα στις αρχικές της μεσογειακές αξίες, με βάση το ελαιόλαδο, τα λαχανικά και εκλεκτά προϊόντα από όλη την Ελλάδα.

8. Varoulko Seaside, Μικρολίμανο

Το νέο Βαρούλκο Seaside έριξε άγκυρα στη μαρίνα του Μικρολίμανου, σε έναν κομψό χώρο δίπλα στη θάλασσα. Εκεί λειτουργεί πλέον χειμώνα-καλοκαίρι, μεσημέρι και βράδυ, φέρνοντας μια νέα πρόταση.

Για το μεσημεριανό γεύμα απολαμβάνοντας τη θαλασσινή θέα, ο κ. Λαζάρου προτείνει πιάτα πιο απλά, καθημερινά και κοντά στη λογική του μεζέ, όπως η ταραμοσαλάτα με λευκό ταραμά, παρθένο ελαιόλαδο και λεμόνι, το ξιδάτο χταπόδι, το σπανακόρυζο με σουπιές, ή τα κυδώνια αχνιστά με Λημνιό κρασί, σκόρδο και μαϊντανό, τα οποία συνοδεύει ιδανικά η νέα λίστα ούζων και ελληνικών αποσταγμάτων αλλά και η λίστα κρασιών όπου μπορείτε να βρείτε πολλές ελληνικές ετικέτες και κρασιά σε ποτήρι σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές.

Η κλασική εμπειρία του Βαρούλκου περιλαμβάνει βραδινό δείπνο στη μαγευτική ατμόσφαιρα επάνω στο ξύλινο ντεκ, δοκιμάζοντας σύνθετες, δημιουργικές γεύσεις.

9. M-eating, Μύκονος

Μεσογειακή και Τοπική Κουζίνα στη Χώρα της Μυκόνου. Το εστιατόριο φιλοξενείται σε παραδοσιακό Μυκονιάτικο κτίριο οικοδομημένο στις αρχές του προηγούμενου αιώνα.

Ένα εστιατόριο προσαρμοσμένο στις σημερινές ανάγκες των ανθρώπων που επισκέπτονται το νησί της Μυκόνου.

Δείτε όλη τη συνέχεια στο Made in Greece.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ