Ο γιατρός Ιάκωβος Γκόγκουα σας ρωτάει και σας συμβουλεύει: Μήπως ο τρόπος που κοιμάσαι σου προκαλεί ρυτίδες;

Κάποιες θέσεις ύπνου είναι καλύτερες από άλλες. Ας ξεδιαλύνουμε αυτό το... μυστήριο.  

Σίγουρα θα γνωρίζεις μερικές συνήθειες που «συνωμοτούν» ενάντια στη νεανική όψη της επιδερμίδας σου, αλλά ήξερες πως ακόμα και η στάση του ύπνου σου παίζει σημαντικό ρόλο; Εδώ και χρόνια ακούμε για τις οχτώ-απαραίτητες ώρες που πρέπει να κοιμόμαστε, αν θέλουμε να είμαστε φρέσκες και λαμπερές, χωρίς μαύρους κύκλους, θαμπάδα και πρήξιμο.

Γνώριζες, όμως, πως κάτι τόσο απλό όσο η θέση που κοιμάσαι θα μπορούσε να προκαλέσει πρόωρα σημάδια γήρανσης; 

Αναλύουμε, λοιπόν, τις δημοφιλέστερες στάσεις ύπνου και το πώς η κάθε μία συμβάλλει στη δημιουργία λεπτών γραμμών και ρυτίδων. 

Τι είναι οι ρυτίδες ύπνου; 
Σε αντίθεση με τις ρυτίδες έκφρασης, οι ρυτίδες ύπνου δεν δημιουργούνται από την κίνηση των μυών, αλλά ως αποτέλεσμα της πίεσης του προσώπου σου πάνω στο μαξιλάρι, κατά τη διάρκεια του ύπνου. Ο μόνος τρόπος για να προλάβεις τέτοιου είδους ρυτίδες είναι να προσαρμόσεις τη στάση του ύπνου σου. 

Κοιμάσαι μπρούμυτα;
Ίσως είναι η χειρότερη θέση που θα μπορούσες να κοιμηθείς. Το πρόσωπο πιέζεται έντονα πάνω στο μαξιλάρι κι αν έχει συμβεί να παρατηρήσεις κάθετες γραμμές ή σημάδια από τον ύπνο, όταν ξύπνησες, ήδη έχεις πάρει μία πρώτη γεύση των ρυτίδων ύπνου που σχηματίζονται. Για όσους κοιμούνται μπρούμυτα, συνήθως, είναι γραμμές στο μέτωπο. 

Κοιμάσαι στο πλάι;
Αυτή η θέση έχει φανεί να είναι αρκετά ωφέλιμη για την υγεία, ωστόσο, μπορεί και πάλι να προκαλέσει τη δημιουργία κάθετων γραμμών στα μάγουλα και το σαγόνι σου. Γραμμές ανάμεσα στα φρύδια και γύρω από τα χείλη σου, μπορούν να συσχετιστούν με τη συγκεκριμένη θέση ύπνου. Εναλλάσσοντας, τουλάχιστον, τις πλευρές μπορείς να μειώσεις τα συμπτώματα. 

Κοιμάσαι ανάσκελα;
Ο καλύτερος τρόπος να αποφύγεις τις ρυτίδες ύπνου είναι να μην έρχεται σε επαφή το πρόσωπο με το μαξιλάρι σου. Επιπλέον, όταν κοιμάσαι ανάσκελα δεν επιτρέπεις στα βακτήρια του μαξιλαριού να έρθουν σε επαφή με την επιδερμίδα σου και να δημιουργήσουν σπυράκια.

Ο τρόπος που κοιμάσαι παίζει ρόλο ακόμα και στη συμμετρία του προσώπου σου. Αν η μία πλευρά του προσώπου σου έχει περισσότερες ρυτίδες, αυτό σημαίνει πως κοιμάσαι περισσότερες ώρες από αυτήν την μεριά.

Who is Who

Ο Ιάκωβος Γκόγκουα είναι απόφοιτος της Ιατρικής σχολής Πατρών, εξειδικεύεται στον τομέα της αισθητικής ιατρικής και αντιγήρανσης.

Το ενδιαφέρον του και η αγάπη του για τη δουλεία του και την ομορφιά, τον έχει ωθήσει και συνεχίζει να τον παρακινεί για την συνεχή εξέλιξή του.

Έχει εκπαιδευθεί δίπλα σε σπουδαίους γιατρούς του είδους, ακολουθώντας πιστά το κομμάτι της κοσμητικής ιατρικής και έχει λάβει μέρος σε επιστημονικά μετεκπαιδευτικά προγράμματα στη Ρωσία, το Ισραήλ και τη Σιγκαπούρη, λαμβάνοντας έτσι την απαραίτητη τεχνογνωσία για την αντιμετώπιση και τη καταπολέμηση της γήρανσης.

Αν και νέος σε ηλικία, έχει ήδη καταφέρει να πρωτοστατεί και να κεντρίζει το ιατρικό ενδιαφέρον, μετρώντας πάνω από 5000 περιστατικά στο ιστορικό του.

Από το 2016 έως και σήμερα εργάζεται ως επιστημονικός διευθυντής στα Medi Prinou Health Center. Επιπλέον συνεργάζεται ως εξωτερικός ιατρός με το δερματολογικό – κοσμητικό ιατρικό κέντρο Focus, διατηρώντας παράλληλα το δικό του προσωπικό ιατρείο.

Η συνεχής διάθεσή του για βελτίωση και αυτοανάπτυξη του έχουν χαρίσει έναν μεγάλο αριθμό πιστοποιητικών παρακολούθησης ιατρικών συνεδρίων και τίτλων, εντός και εκτός Ελλάδας.

Άρθρο από τον Ιάκωβο Γκόγκουα MD - Κοσμητική Ιατρική – Αντιγήρανση

Για περισσότερες συμβουλές:

www.regen.gr

Instagram: @_iamjake

Διεύθυνση:

Βασιλίσσης Σοφίας 77

Τηλ: 216 7007070

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ