Ο Σπύρος Σούλης μας δείχνει τα παραδοσιακά γλυκά που τρώνε ανά τον κόσμο την ημέρα των Χριστουγέννων

Όπως στην Ελλάδα έχουμε σαν παραδοσιακό γλυκό τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα, έτσι και στις περισσότερες χώρες του κόσμου υπάρχουν τα παραδοσιακά γλυκά πιάτα που μπαίνουν στα σπίτια κυρίως τις ημέρες των εορτών.

Και επειδή μιλάμε για τις ημέρες των Χριστουγέννων συγκεκριμένα, o Spiros Soulis μας παρουσιάζει, ποιο είναι το παραδοσιακό πιάτο σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο.

Γαλλία:

Μπορεί να σας θυμίζει αυτό που λέμε στην Ελλάδα κορμό, αλλά η επίσημη ονομασία του είναι Bûche de Noël. Είναι ένα είδος κέικ – ρολό χωρίς αλεύρι που αποτελείται από μαλακό παντεσπάνι σοκολάτας και κρέμα σαντιγύ. Τις περισσότερες φορές πασπαλίζεται με ζάχαρη άχνη.

Γερμανία:

Früchtebrot, δηλαδή κέικ φρούτων. Πρόκειται για ένα κέικ από αποξηραμένα φρούτα και γλυκό μέλι. Ιδανικό για το πρωινό γεύμα των Χριστουγέννων.

Αυστρία:

Στη χώρα αυτή, την παράδοση κρατάει ένα ρόφημα, το Glühwein. Ζεστό κόκκινο κρασί αναμεμειγμένο με γαρύφαλλο, λεμόνι και κανέλλα. Με αυτό οι πόλεις κατακλύζονται από όμορφες χριστουγεννιάτικες μυρωδιές.

Σουηδία:

Το Risgrynsgröt, είναι το γνωστό σε εμάς ρυζόγαλο, το οποίο με την σωστή αναλογία κανέλλας γίνεται πεντανόστιμο και αποτελεί ένα από τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα εδέσματα στη Σουηδία.

Ιταλία:

Τα Struffoli, πρόκειται για τηγανιτές ζυμαρένιες μπαλίτσες που μέσα τους κλείνουν ψήγματα φουντουκιού. Η ζάχαρη άχνη και η πολύχρωμη τρούφα τα κάνει να δείχνουν πιο παιχνιδιάρικα. Οι πιο νόστιμες μπουκίτσες που έχετε δοκιμάσει ποτέ!

Αυστραλία:

Χριστουγεννιάτικα ταρτάκια με γέμιση γλυκό κάστανο. Το γέμισμά τους μπορεί να αντικατασταθεί και από διάφορες μαρμελάδες φρούτων.

Ρωσία:

Το κέικ του βασιλιά, αποτελείται από 3 σοκολατένια παντεσπάνια που ενδιάμεσα ενώνονται με κρέμα φυστικοβούτυρου. Γαρνίρετε με τριμμένα καρύδια.

Πολωνία:

Τα Chrusciki που μοιάζουν με μικρά παπιγιόν είναι τηγανιτές σφολιάτες με γέμισμα από κρέμα βανίλιας, ξύσμα πορτοκαλιού και ένα σφηνάκι whiskey.

Καναδάς:

Μπισκοτάκια που λιώνουν στο στόμα. Είναι τόσο μαλακά, γιατί φτιάχνονται με ελάχιστη ποσότητα από αλεύρι. Καλύπτονται με γλάσο ζάχαρης άχνης και το food style ολοκληρώνεται από την πολύχρωμη τρούφα και τα κερασάκια για γαρνίρισμα.

Μεξικό:

Χιονόμπαλες που λίγο πολύ μοιάζουν με τους δικούς μας κουραμπιέδες. Η διαφορά είναι πως στο εσωτερικό τους έχουν γέμιση φυστικοβούτυρου ή εναλλακτικά ψήγματα σοκολάτας.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ