Good news: 6 βραβεία απέσπασαν 2 Ελληνικές ταινίες στο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Λονδίνου

Οι ταινίες «10η μέρα» του Βασίλη Μαζωμένου και «Αίμα» του Διαμαντή Καραναστάση συγκέντρωσαν τα περισσότερα βραβεία του ελληνικού φεστιβάλ κινηματογράφου του Λονδίνου που δόθηκαν την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στα Westbourne Studios όπου το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε για έκτη χρονιά στην Ιστορία του.

Οι ταινίες «10η μέρα» του Βασίλη Μαζωμένου και «Αίμα» του Διαμαντή Καραναστάση συγκέντρωσαν τα περισσότερα βραβεία του ελληνικού φεστιβάλ κινηματογράφου του Λονδίνου που δόθηκαν την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στα Westbourne Studios όπου το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε για έκτη χρονιά στην Ιστορία του. Οι δυο ταινίες κέρδισαν από τρία βραβεία η κάθε μια, όπως γράφει το tovima.gr.



Συγκεκριμένα, η «10η μέρα» έλαβε τα βραβεία καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και φωτογραφίας (Γιώργος Παπανδρικόπουλος) και το «Αίμα» απέσπασε το βραβείο καλύτερης σύλληψης για ταινία μυθοπλασίας, το  βραβείο σεναρίου (Δ. Καραναστάσης) και το βραβείο γυναικείας ερμηνείας για την Βίκυ Βολιώτη,  εξ’ ημισείας με την Lizz Njagah της ταινίας «Η επιστροφή του Λάζαρου» του Αλέξανδρου Κωνσταντάρα.



Το βραβείο καλύτερης ανδρικής ερμηνείας μοιράστηκαν οι Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και Πάτρικ Φλάιερ συμπρωταγωνιστές της ταινίας του Αλεξάντερ Νάλι «The telemachy», ενώ καλύτερος performer χρίστηκε ο Κλέων Γρηγοριάδης για την δουλειά του στο «Μια νύχτα στην Αθήνα» του Δημήτρη Αρβανίτη.

Το βραβείο του καλύτερου ντοκιμαντέρ δόθηκε στο «Μίτσιγκαν –Ομορφιές και δυσκολίες» του Κίμωνα Τσακίρη.

Η  «10η μέρα» που θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες  την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου, περιγράφει μια μέρα στην Αθήνα ενός Αφγανού μουσουλμάνου, ο οποίος κατακλύζεται από τις μνήμες της πατρίδας του και τους εφιάλτες του ταξιδιού του προς την Ευρώπη.



Με αφορμή την προβολή της ταινίας, την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για το μεταναστευτικό, την ξενοφοβία, τον ρατσισμό στο free thinking zone (Σκουφά 64).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ