Ο Lollo’s Atene θα μας λωλάνει με τα πιάτα του: Δεν έφτανε η Αντίπαρος τώρα ήρθε και στο Χαλάνδρι!

Η pizzeria italiana «Lollo’s» της Αντιπάρου άνοιξε στο Χαλάνδρι! 

Το εστιατόριο «Lollo’s» της Αντιπάρου αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς  τα τελευταία δέκα χρόνια για τους ταξιδευτές στο νησί αλλά και τους γνώστες που βρίσκονται στα γύρω νησιά. Το καλοκαίρι του 2008, η Sabrina Ciarpelloni και ο Stefano Gentili, που είχαν πλέον αφήσει πίσω τη Ρώμη και τις καριέρες τους, επέλεξαν την Αντίπαρο για να ανοίξουν μια κλασσική ρωμάνικη πιτσερία. Ετσι, άρχισαν όλοι να μιλούν για τις pinse, τις ωοδείς πίτσες που έγιναν σήμα κατατεθέν των πιο λαχταριστών καλοκαιριών.

Μετά από 10 χρόνια στην Αντίπαρο, μεταφέρουν και στην Αθήνα την γαστρονομική παράδοση της χώρας τους. Στόχος είναι να φέρουμε τους Αθηναίους κοντά στην πολυμορφία της ιταλικής κουζίνας, χρησιμοποιώντας τοπικά προϊόντα και παραδοσιακές συνταγές από διάφορες περιοχές της Ιταλίας.

Στο νέο τους βήμα στην Αθήνα είναι μαζί τους η Ορσα Ρεμπούσκου και ο Αντώνης Ζωγράφος, οι οποίοι ερωτεύτηκαν το «Lollo’s» από την πρώτη στιγμή, μιλούν ιταλικά καθώς έχουν σπουδάσει εκεί κι αγάπησαν τη φιλοσοφία, τη γαστρονομία και τον πολιτισμό της γείτονος χώρας. Τα χέρια δόθηκαν και το «Lollo’s Atene» είναι πλέον γεγονός, έπειτα από πολλή δουλειά, δοκιμές, εκπαίδευση και βρίσκεται σε μια υπέροχη μονοκατοικία στο Χαλάνδρι, στην Εθνικής Αντιστάσεως 3Α. 

Στο «Lollo’s Atene» θα βρεις ό,τι ακριβώς έβρισκες και στην Αντίπαρο: τα χειροποίητα ζυμαρικά (tornarelli al gorgonzola, gnocchetti di patate alla sorentina, ravioli al tartufo, lasagna alla Bolognese, tagliatelle al ragu) και pinse που χωρίζονται σε 6 κατηγορίες: margherite (με bacon, με bufala, με prosciutto di Parma), Rosse (capricciosa, funghi, Napoli, Norma, porcini), bianche (όπως η bresaola, grana e rucola ή η tricolore), piccanti( Diavolina ,Nduja di Spilinga), Vegane και τις gourmet, στις οποίες ο Stefano έχει βάλει τον καλύτερο εαυτό του, όπως στη strega με mozzarella, πουρέ κολοκύθας, guanciale, pecorino romano, καπνιστή scamorza και κοπανισμένο μαύρο πιπέρι. 

Η pinsa είναι μια παραδοσιακή συνταγή της αρχαίας Ρώμης. Pinsere σημαίνει «πιέζω με δύναμη προς τα κάτω», το ζυμάρι εν προκειμένω, ώστε να πλατύνει, να μοιάζει με πίτα. Μια πλατιά πίτα ωοειδούς σχήματος ήταν η προσφορά των αρχαίων Ρωμαίων στους Θεούς.

Η pinsa του «Lollo’s» είναι ψημένη σε ξυλόφουρνο και η ζύμη της φτιαγμένη από εκλεκτό μίγμα ιταλικών αλευριών από βιολογικό μαλακό σίτο, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, η οποία στέκεται και ωριμάζει για τουλάχιστον 36 ώρες. υτή η φροντίδα κάνει την Pinsa μας να διαθέτει χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και λίπη, να είναι πολύ εύπεπτη και να έχει μοναδικό άρωμα και υφή.

Η πάστα είναι χειροποίητη, τα ιταλικά αλλαντικά και τυριά είναι D.O.P και I.G.P.. Από bresaola della Valtellina και culatello di Zibello μέχρι λαχταριστές burrata που σκάνε στο στόμα, formaggio di Fossa di Sogliano και Taleggio.

Δίνουν πάντα πολύ μεγάλη σημασία στη γνησιότητα και απλότητα των γεύσεων και στην ποιότητα των υλικών. Χρησιμοποιούν μόνο βιολογικά αλεύρια, βιολογικά αυγά, ελληνικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Τα γλυκά είνα επίσης χειροποίητα ενώ η λίστα κρασιών είναι μια επιλογή από υπέροχα ιταλικά κρασιά από όλη την περιφέρεια της Ιταλίας αλλά και από ελληνικούς αμπελώνες: λευκά, κόκκινα, ροζέ, bollicine αλλά και aperitivi. 

Σε μία τυπική μεταπολεμική μονοκατοικία του ’50 των Αθηναϊκών προαστίων, στο Χαλάνδρι, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 3Α χτυπάει η καρδιά του αντιπαριώτικου καλοκαιριού και του πιο φίνου ιταλικού κυριακάτικου τραπεζιού.

Το περιβάλλον που δημιουργήθηκε υπό την αρχιτεκτονική μελέτη της Κατερίνας Αποστόλου και της Μίννας Κολάκη (ΑΚ-Α) και την κατασκευαστική επιμέλεια του Ορέστη Κωνσταντίνου (STEPSIS) είναι λιτό και φρέσκο: οτιδήποτε βρίσκεται κάτω από το περβάζι των παραθύρων είναι χρωματισμένο σε βαθύ πράσινο σαν να είναι βουτηγμένο στο λάδι.  Ό,τι βρίσκεται από εκεί και πάνω είναι λευκό.

Η φωτεινή τζαμαρία που διαχωρίζει την κουζίνα από τη σάλα λειτουργεί σαν οθόνη θεάτρου σκιών όπου προβάλλεται η αδιάκοπη κίνηση της ομάδας. Σημειωτέον, πρόκειται για την ίδια ομάδα του «Lollo’s» της Αντιπάρου. Ένα μεγάλο οβάλ τραπέζι από γυαλισμένο μωσαϊκό, το οποίο κατασκευάστηκε επιτόπου, «γεμίζει» όλο τον ημικυκλικό χώρο με τα παράθυρα.

Lollo’s Atene

  • Εθνικής Αντιστάσεως 3Α, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6801040
  • Ημέρες και ώρες λειτουργίας:
  • Τρίτη- Παρασκευή: 18:30- 23:00
  • Σάββατο: 15:30- 23:00
  • Κυριακή: 13:00- 17:00
  • Κρατήσεις: 210 6801040 ή μήνυμα στο 6971710239
  • www.facebook.com/lollos
  • www.instagram.com/lollosatene

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ