Αποκλ. Made in Greece τα Laouta Natural Products: Κόρη γεωπόνος & μαμά χημικός φτιάχνουν χειροποίητα καλλυντικά με ελαιόλαδο και άγρια βότανα από το οικογενειακό κτήμα στην Κάρπαθο

Αγνά, φυτικά καλλυντικά από εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και άγρια βότανα της Ελληνικής φύσης παράγει και προσφέρει στην αγορά η 100% made in Greece Laouta Natural Products.

Όπως προδίδει και το όνομα της εταιρείας όλα της τα προϊόντα είναι φυσικά και παράγονται με υλικά από το οικογενειακό κτήμα «Λάουτα» που διαθέτει η ιδρύτρια της εταιρείας Εύη Λαχανά στην Κάρπαθο.

Τα φυτά και τα βότανα του κτήματος αποτελούν την πρώτη ύλη για τη δημιουργία προϊόντων περιποίησης του προσώπου και του σώματος που αναζωογονούν τις αισθήσεις και αφήνουν μία ανεπανάληπτη αίσθηση φρεσκάδας.

Η Εύη Λαχανά ως γεωπόνος και η μητέρα της Καριν Λαχανά ως χημικός, ένωσαν τις δυνάμεις και τις γνώσεις τους και μετά από αρκετούς πειραματισμούς και συνδυασμούς βοτάνων και αρωμάτων μας παρουσιάζουν μία ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων για κάθε ανάγκη του δέρματός μας ανάλογα την εποχή.

Η Εύη Λαχανά μίλησε στο MadeinGreece.news για τα προϊόντα που περήφανα ταξιδεύουν στις αγορές του εξωτερικού. Mας μίλησε επίσης για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις που κάνουν τα πρώτα τους βήματα σήμερα στην Ελλάδα και φυσικά για το όραμα της Laouta Natural Products.

Τα βασικότερα σημεία της συνέντευξης:

  • Τα Laouta ήταν μία ακόμα ευκαιρία που γεννήθηκε ως αποτέλεσμα της κρίσης
  • Αφορμή για τη δημιουργία των Laouta Natural Products στάθηκε η μητέρα μου και το χόμπι που είχε αναπτύξει: να μαζεύει φυτά και βότανα από το κτήμα μας στην Κάρπαθο
  • Τα φυτικά καλλυντικά laouta παρασκευάζονται από πολύ ιδιαίτερα και ακατέργαστα εκχυλίσματα βοτάνων που φτιάχνονται κατά παραγγελία σε ελαιόλαδο
  • Το καλοκαίρι λατρεύουν το Glowing body oil, το φθινόπωρο το Repair hair oil και τον χειμώνα το repair balm!
  • Πρόσφατα χρησιμοποίησαν τα προϊόντα μας τα μοντέλα στο fashion week της Κοπεγχάγης, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που γίνονται beauty review σε περιοδικά του εξωτερικού σε θεματικές ενότητες που δίνουν έμφαση στην ελληνικότητα
  • Η εξέλιξη έρχεται με πολύ διάβασμα και καινούριες πρωτοποριακές ιδέες. Από αυτές έχουμε πολλές
  • Τα προϊόντα μας βρίσκονται σε αρκετά σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα και στο e-shop μας www.laoutashop.com

Ποιο είναι το story/το αφήγημα γύρω από τη δημιουργία της Laouta Natural Products; Πότε και πως;

Τα Laouta ήταν μία ακόμα ευκαιρία που γεννήθηκε ως αποτέλεσμα της κρίσης. Οι σπουδές στο Γεωπονικό πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης μου είχαν δώσει εφόδια και αισιοδοξία για την επερχόμενη καριέρα μου. Η αρχική ενασχόλησή μου με την Αρχιτεκτονική Τοπίου ήταν η ιδανική δουλειά μέχρι και το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης που οδήγησε στο κλείσιμο της εταιρείας που εργαζόμουν.

Αφορμή για τη δημιουργία των Laouta Natural Products στάθηκε η μητέρα μου και το χόμπι που είχε αναπτύξει: να μαζεύει φυτά και βότανα από το κτήμα μας στην Κάρπαθο και στη συνέχεια οι δοκιμές που έκανε να φτιάξει σαπούνια με βάση τα βότανα και το ελαιόλαδο.

Ως χημικός, η μητέρα μου Καριν Λαχανά και ως γεωπόνος εγώ αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ξεκινώντας τους «πειραματισμούς» μας στο κτήμα «Λάουτα», που διαθέτουμε στην Κάρπαθο. Από το 2012, μετά από πολύ έρευνα, σεμινάρια, κόπο και φυσικά την προσθήκη του συζύγου μου στην ομάδα δημιουργήσαμε το brand Laouta, που σταδιακά γίνεται αναγνωρίσιμο και εκτός συνόρων.

Τι προϊόντα προσφέρετε σήμερα στην αγορά και ποιες οι ιδιαιτερότητες τους;

Προσφέρουμε balm για αναδόμηση του δέρματος σε μορφή στίκ, έλαια σώματος για ενυδάτωση και θρέψη, θεραπεία μαλλιών, φυτικά σαπούνια ελαιολάδου κρύας σαπωνοποίησης και φυσικά κεριά σόγιας.

Τα φυτικά καλλυντικά laouta παρασκευάζονται από πολύ ιδιαίτερα και ακατέργαστα εκχυλίσματα βοτάνων που φτιάχνονται κατά παραγγελία σε ελαιόλαδο. Για αυτό και η μυρωδιά τους διαφέρει από εποχή σε εποχή ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

Ποια από αυτά είναι τα δημοφιλέστερα στο καταναλωτικό κοινό;

Ανάλογα με την εποχή το κοινό έχει και άλλο αγαπημένο προϊόν. Το καλοκαίρι λατρεύουν το Glowing body oil, το φθινόπωρο το Repair hair oil και τον χειμώνα το repair balm!

Ποια ήταν τα δύσκολα βήματα που συναντήσατε στην πορεία σας μέχρι τώρα και ποιες οι μεγαλύτερες επιτυχίες;

H μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίζουν σήμερα οι νέες επιχειρήσεις είναι ότι δεν χορηγούνται πια επαγγελματικά δάνεια σε αυτές με αποτέλεσμα να είναι πολύ δύσκολο να αναπτυχθούν και η όλη διαδικασία ανάπτυξης να γίνεται με πολύ αργούς ρυθμούς. Η μεγαλύτερή μας επιτυχία είναι η αναγνωρισιμότητα μας στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Πρόσφατα χρησιμοποίησαν τα προϊόντα μας τα μοντέλα στο fashion week της Κοπεγχάγης, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που γίνονται beauty review σε περιοδικά του εξωτερικού σε θεματικές ενότητες που δίνουν έμφαση στην ελληνικότητα.

Εμείς δημιουργήσαμε το site ''Made in Greece.news''. Πόσο ελληνικό είναι το δικό σας δημιούργημα;

Τα laouta παρασκευάζονται στην Ελλάδα, από ανθρώπους που ζουν στη χώρα μας ενώ βασίζονται σε ελληνικές πρώτες ύλες.

Που ονειρεύεστε να φτάσει στο μέλλον το δημιούργημά σας; Πώς θα προχωρήσετε και θα εξελίξετε όσες προσπάθειες έχουν γίνει μέχρι τώρα;

Σκοπός μας είναι να γίνουμε ένα ευρέως αναγνωρίσιμο brand σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η εξέλιξη έρχεται με πολύ διάβασμα και καινούριες πρωτοποριακές ιδέες. Από αυτές έχουμε πολλές! - Δείτε όλη τη συνέχεια στο Made in Greece.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ