Φώφη Γεννηματά: "Go back κύριε Τσίπρα - Η κυβέρνηση λειτούργησε ως υπηρέτης ξένων συμφερόντων"

Με τη συνθήκη των Πρεσπών δημιουργείτε νέα προβλήματα χωρίς να λύσετε παλιά και αυτά δεν αποδεικνύονται από τις εθνικιστικές αντιδράσεις στα Σκόπια αλλά από τις δηλώσεις του ίδιου του Ζάεφ, σημείωσε.

Η κυβέρνηση δεσμεύει την χώρα σε μια κακή συμφωνία τόνισε η Φωφη Γεννηματά επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης,   ενώ κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό για ενδοτισμό. βολικός κ. Τσίπρας θέλει να τελειώσει την δουλειά. Έδωσε γλώσσα, έδωσε εθνότητα, τα δώσατε όλα κ Τσίπρα" είπε.

Κατά την ομιλία της στην ολομέλεια, η κα Γεννηματά ξεκαθάρισε πως το ΚΙΝΑΛ δεν θα συναινέσει, ούτε θα «συνυπογράψει» την προτεινόμενη λύση του ονοματολογικού, που ανοίγει τον δρόμο για την ένταξη των Σκοπίων σε ΕΕ και ΝΑΤΟ.  

Από τη δήθεν αριστερή πολιτική, από το έξω τώρα οι αμερικάνοι και το go back κα Μέρκελ επιστρέψαμε στην εποχή του yes man κε Τσίπρα» ανέφερε στη Βουλή η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά κατά τη συζήτηση της Συμφωνίας των Πρεσπών στην Ολομέλεια της Βουλής.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι: λειτούργησε αποκλειστικά ως υπηρέτης ξένων συμφερόντων, που ζητούσαν λύση εδώ και τώρα για να εξυπηρετήσουν τα γεωπολιτικά τους συμφέροντα. Βρήκαν τον κατάλληλο άνθρωπο που ανέλαβε δράση παραμερίζοντας τα εθνικά συμφέροντα. Απέναντι σας όμως έχετε τον ελληνικό λαό που σας λέει go back κε Τσίπρα.

«Εχει όρια ο κατήφορος;» αναρωτήθηκε η κα Γεννηματά για να καταγγείλει ότι στην αίθουσα περισσεύει η υποκρισία. Πολλοί από πολλές παρατάξεις αγωνιούν αν θα ψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών και ο καθένας για τους δικούς τους λόγους,  ο βολικός Τσίπρας θέλει να τελειώσει τη δουλειά, η ΝΔ δεν θέλει να το βρει μπροστά της είπε η κα Γεννηματά και συνέχισε λέγοντας:  Άλλοι βουλευτές υποτίθεται ότι στηρίζουν κυβέρνηση αλλά όχι κυβέρνηση, άλλοι στηρίζουν συμφωνία αλλά όχι κυβέρνηση. «Όλοι στηρίζουν και τις Πρέσπες και τον κο Τσίπρα» τόνισε η κα Γεννηματά.

Όπως είπε: χάθηκε μία πολύ σημαντική ευκαιρία για βιώσιμη λύση. Σύμφωνα με την επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση δεσμεύει τη χώρα σε κακή συμφωνία που δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Ανοίγει νέες πληγές γιατί κρατά ανοικτά θέματα αλυτρωτισμού. Το ΚΙΝΑΛ λέει ξεκάθαρο «οχι».

Όπως ανέφερε: Ήρθαμε να συζητήσουμε και δεν έχουμε καν το επίσημο κείμενο του συντάγματος με τις τροπολογίες. Οι Σκοπιανοί εκβιάζουν ότι δεν τις θέτουν σε εφαρμογή παρά μόνο όταν εγκριθεί πρωτόκολλο εισδοχής στο ΝΑΤΟ. Ψηφίζουμε στα τυφλά.

Σημείωσε ότι: Η κυβέρνηση δίνει στους γείτονες ένταξη στο ΝΑΤΟ, ένταξη στην ΕΕ, μακεδονική γλώσσα, μακεδονική ταυτότητα, μακεδονικό λαό, δηλάδή μακεδονικό έθνος. Τα δώσατε όλα κε Τσίπρα. Δεν πρόκειται για έναν συμβιβασμό που αναγνωρίζεται η γειτονική χώρα με γεωγραφικό προσδιορισμό. Σήμερα με τη συμφωνία έχουμε «μακεδονικό λαό» που κατοικεί στη Βόρεια Μακεδονία και μιλά «μακεδονικά».

Σύμφωνα με την κα Γεννηματά: Δημιουργούνται οι συνθήκες για διατήρηση και δημιουργία νέων αλυτρωτικών διεκδικήσεων.Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εκχωρεί το μονοπώλιο του όρου Μακεδονία στη γειτονική χώρα.

Όπως είπε: Μάταια προσπαθεί η κυβέρνηση να οχυρωθεί πίσω από τη ρηματική διακοίνωση γιατί στο κείμενο αυτό αναφέρεται δύο φορές ο όρος μακεδονικός λαός. Γιατί δεν επιλέχθηκε ο όρος citizenship ώστε να αποφευχθούν οι παρανοήσεις;

 Η Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση για διατήρηση του μακεδονισμού, ενώ τόνισε ότι κάποιοι πρόθυμοι που σήμερα είναι έτοιμοι να στηρίξουν τη συμφωνία ήταν έτοιμοι να αποδεχθούν και την Μακεδονία του Ίλιντεν - την καρδιά όπως είπε του «μακεδονισμού» - αφήνοντας αιχμή για τα κίνητρα τους.

Με τη συνθήκη των Πρεσπών δημιουργείτε νέα προβλήματα χωρίς να λύσετε παλιά και αυτά δεν αποδεικνύονται από τις εθνικιστικές αντιδράσεις στα Σκόπια αλλά από τις δηλώσεις του ίδιου του Ζάεφ, σημείωσε.

Ανέφερε ότι: Οι προοδευτικές δυνάμεις χτύπησαν καμπανάκι κατά τη διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας στην τότε δεξιά κυβέρνηση της χώρας να λυθεί το ζήτημα τότε, η ευκαιρία χάθηκε γιατί δεν τα βρήκαν μεταξύ τους τότε οι υπουργοί της κυβέρνησης της ΝΔ με τον πρωθυπουργό τους.

Δεν ξεχνάμε πώς δημιουργήθηκε το ζήτημα με τη FYROM και διαιωνίστηκε. Δεν ξεχνάμε τις ευθύνες της δεξιάς και της ΝΔ που ούτε και τώρα δεν έχουν το θάρρος να πουν μία λέξη. Αφήστε λοιπόν κύριοι της ΝΔ τις εθνικές κορώνες, έχετε αλλάξει στάση 50 φορές και εσείς δώσατε το πρόσχημα στον κ. Τσίπρα να αποφύγει το διάλογο.

Συνέχισε λέγοντας: Όλα τα όπλα που εξασφάλισε ο Ανδρέας Παπανδρέου για την Ελλάδα τα παραδώσατε εσείς κ. Τσίπρα.Επιδιώξαμε πάντα σε όλη την ιστορική μας διαδρομή τη λύση, γιατί αυτό επιβάλλουν οι αξίες μας για όλες τις χώρες της περιοχής.

Όπως είπε η κα Γεννηματά: Το όνομα μας είναι η ψυχή μας έλεγε η Μελίνα Μερκούρη και σήμερα φτάσαμε στο εμείς τους λέμε μακεδόνες. Και όποιος δεν στοιχήθηκε πίσω από την άποψη σας βαφτίστηκε πατριδοκάπηλος. Αρνηθήκατε την συνεννόηση, δεν διαπραγματευτήκατε με βάση την εθνική γραμμή, αν το είχατε κάνει θα είχατε μεγαλύτερη ισχύ.

Η συμφωνία όπως κατέληξε δεν λύνει τα προβλήματα,τα διαιωνίζει, οι υποχωρήσεις που κάνατε θα σας βαραίνουν σημείωσε.,Αναφέρθηκε στην εργαλειοποίηση των Πρεσπών  ως όχημα της πολιτικής του κ. Τσίπρα, για να παραμείνει στην καρέκλα. Νομίζετε ότι με αυτά θα ξεχάσει ο ελληνικός λαός τα νταραβέρια τα αλισβερίσια, την πολιτική παρακμή. Οποιος δεν είναι μαζί σας χαρακτηρίζεται δεξιός, ξεχάσατε ότι στηρίζεστε σε ακροδεξιά απομεινάρια;

Γίνατε πολιτικός χορηγός της δεξιάς μην γίνετε και χορηγός της Χρυσής Αυγής υπογράμμισε η κα Γεννηματά. Ο πατριωτισμός χαρακτηριστικό της προοδευτικής παράταξης. Δεν είμαστε απάτριδες, τόνισε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ.

Καταλήγοντας η κα Γεννηματά υπογράμμισε ότι οι εκλογές έρχονται, δεν θα αποφευχθούν και η κρίση του λαού θα είναι αμείλικτη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ