Σαν να γέρασε 10 χρόνια! Η Λόρα Πλάμερ έμεινε 14 μήνες σε φυλακές της Αιγύπτου γιατί της βρήκαν 300 χάπια

Έζησε εφιαλτικά χρόνια... 

Άλλος άνθρωπος βγήκε μετά από 14 μήνες σε φυλακές της Αιγύπτου η Βρετανίδα Λόρα Πλάμερ.

Η γυναίκα έζησε μια από τις πιο σκληρές φυλακές της Αιγύπτου. Ζούσε με κατσαρίδες και έτρωγε καθημερινά ξύλο από τους φύλακές της..

Η 33χρονη Λόρα Πάλμερ, πωλήτρια σε κατάστημα στην πόλη Χαλ, συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2017. Σε έλεγχο που της έγινε όταν έφτασε στην Αίγυπτο, οι αρχές βρήκαν στις αποσκευές της χάπια Tramadol.

Το Tramadol συνταγογραφείται νόμιμα στη Βρετανία, ωστόσο απαγορεύεται στην Αίγυπτο. Επειδή όμως είναι οπιούχο απαγορεύεται να το χορηγήσει οποιοσδήποτε άλλος εκτός από γιατρό.

Η Πλάμερ συνελήφθη κατά την άφιξή της στις 9 Οκτωβρίου και η κράτησή της είχε παραταθεί δύο φορές πριν φτάσει η ώρα για τη δίκη της. Σύμφωνα με την Daily Mail η ίδια ισχυρίστηκε πως είχε φέρει τα παυσίπονα για τον σύντροφό της, που υπέφερε από πόνους στην πλάτη.

Τελικά το δικαστήριο την έκρινε ένοχη και έτσι η γυναίκα έμεινε τρία χρόνια σε φυλακές της Αιγύπτου.

Παρόλα αυτά η κράτησή της εκεί ήταν εφιαλτική ενώ παράλληλα, η οικογένειά της μιλούσε στα μέσα ενημέρωσης για όσα περνούσε η Λόρα Πλάμερ στην Αίγυπτο: Έχασε μαλλιά, της έπεσαν δόντια, ζούσε με κατσαρίδες και άλλες 25 κρατούμενες στο ίδιο κελί, το ξύλο από τους φρουρούς ήταν στην καθημερινότητά της..

Στις πρώτες της δηλώσεις μετά την απελευθέρωση μάλιστα, αφού δήλωσε πανευτυχής που επιστρέφει, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γυρίσει σύντομα στην Αίγυπτο: «Θα το ρίσκαρα να επιστρέψω για να δω τον άντρα μου»!

«Θέλω μόνο να πάω σπίτι, να κάνω ένα μπάνιο και να πέσω στο κρεβάτι μου», δήλωσε με δάκρυα στα μάτια, ενώ βρισκόταν στην αγκαλιά της μητέρας και της αδερφής της.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ