Αν αγαπήσεις εσύ πρώτα τον εαυτό σου τότε θα σε αγαπήσουν και οι άλλοι!

Πολλοί άνθρωποι περιμένουν να ολοκληρωθούν και να γεμίσουν τα κενά στη ζωή τους μέσα από μια σχέση.

Αυτό τους οδηγεί σε μία διαρκή αναζήτηση του ιδανικού συντρόφου που θα γεμίσει την ζωή τους, θα πραγματοποιήσει τα όνειρά τους, θα τους κάνει ευτυχισμένους, θα τους συμπληρώσει και θα τους δώσει την απαραίτητη συναισθηματική ισορροπία για να δημιουργήσουν.

Η ζωή όμως είναι πολύ περισσότερα πράγματα. Για αυτό είναι καλύτερα να είσαι ερωτευμένη με τη ζωή, παρά με έναν και μόνο άνθρωπο, αναφέρει το tsemperlidou.gr.

Δες, λοιπόν, τη ζωή με άλλα μάτια και, στο τέλος, θα βρεις και τον άνθρωπό σου.

Σταμάτα να ψάχνεις για σύντροφο online, σαν να ψάχνεις ένα ζευγάρι παπούτσια.

Οι αληθινές σχέσεις χρειάζονται αληθινή επαφή. Δεν είναι λίγο περίεργο να ψάχνεις σύντροφο σε ηλεκτρονικό κατάστημα, σαν να ψάχνεις παπούτσια στις εκπτώσεις; Σταμάτα τις online αναζητήσεις και ξεκίνα να δημιουργείς αληθινές σχέσεις, με ανθρώπους που μοιράζεσαι τα ίδια ενδιαφέροντα και το ίδιο πάθος. Αυτοί, από τη μεριά τους, θα σε δουν σαν ένα αληθινό άνθρωπο και όχι σαν ένα online βιογραφικό.

Πριν αρχίσεις να ψάχνεις για σύντροφο, ψάξε πρώτα να βρεις τον εαυτό σου.

Μήπως στις προηγούμενες σχέσεις σου, έκανες κι εσύ τα δικά σου λάθη; Μήπως αρπαζόσουν με το παραμικρό; ζήλευες πολύ; έκανες επιλογές που δεν σε κάλυπταν συναισθηματικά, αλλά ανεχόσουν καταστάσεις απλά για να μην είσαι μόνη σου; Αν ήξερες τον εαυτό σου και τα θέλω σου καλύτερα, ίσως να μην έκανες αυτά τα λάθη. Ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια μιας σχέσης είναι να μπορείς να καταλαβαίνεις τον άλλον, αλλά είναι εξίσου σημαντικό να καταλαβαίνεις τον εαυτό σου. Προσπάθησε, λοιπόν, να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου και να επικοινωνείς τα θέλω σου με πιο ξεκάθαρο τρόπο.

Μην περιορίζεις τον εαυτό σου σε μια συντροφική σχέση, αλλά επένδυσε σε κοινωνικές σχέσεις αγάπης, υποστήριξης και αλληλοσεβασμού.

Όσο ανάγκη έχεις από έναν σύντροφο, άλλη τόση ανάγκη έχεις από τους φίλους σου, τους γείτονές σου, τους συγγενείς σου, την οικογένειά σου. Δηλαδή, έχεις ανάγκη από ένα δίκτυο σχέσεων που να καλύπτει διαφορετικές συναισθηματικές πτυχές της ζωής σου. Γιατί δεν μπορεί ένα άτομο, δηλαδή η σχέση σου, να ικανοποιήσει όλες αυτές τις συναισθηματικές ανάγκες. Όχι μόνο δεν είναι δυνατό, αλλά ακόμα κι αν είναι, δεν είναι δίκαιο για να τον άλλο να σηκώνει ένα τόσο μεγάλο συναισθηματικό βάρος. Η ζωή σου, όπως και η σχέση σου, χρειάζεται ισορροπία.

Μην κοιτάς μόνο πόση αγάπη μπορούν να σου δώσουν, αλλά και πόση αγάπη μπορείς να δώσεις εσύ.

Αν θέλεις να σε αγαπήσουν, χρειάζεται να αγαπάς με πάθος κι εσύ. Η αγάπη είναι μια αμφίδρομη διαδικασία και δεν απευθύνεται μόνο στον σύντροφό σου, αλλά σε όλο τον κόσμο. Η αγάπη είναι επιλογή και τρόπος ζωής.

Σταμάτα να προσπαθείς να είσαι τέλεια και αποδέξου τον αληθινό σου εαυτό.

Μην σκέφτεσαι διαρκώς τι γνώμη έχουν οι άλλοι για σένα και δείξε τους ποια πραγματικά είσαι! Αποκάλυψε τα μοναδικά σου ταλέντα, τα πράγματα που σε παθιάζουν, την ομορφιά μέσα σου. Όσο πιο αληθινή και αυθεντική είσαι, τόσο περισσότερο θα σε λατρέψουν οι άλλοι.

Μην προσπαθείς να γεμίζεις τα υποτιθέμενα “κενά” στη ζωή σου και νιώσε ευγνώμων για όλα όσα ήδη έχεις.

Όπως λέει και η Όπρα “όσο πιο ευγνώμων είσαι για αυτά που έχεις, τόσο ακόμα περισσότερα σου ‘ρχονται”. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ζήσεις μια ολοκληρωμένη και γεμάτη ζωή. Ο καλύτερος είναι να απολαύσεις το ταξίδι χωρίς να ανησυχείς και πολύ για τον προορισμό. Όσο πιο ευτυχισμένη και ευγνώμων είσαι, τόσο περισσότερο φωτίζεις τις ζωές των άλλων και προσελκύεις όμορφους ανθρώπους γύρω σου και, γιατί όχι, έναν ιδανικό σύντροφο!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ