Το πιo βρόμικο φρούτο στον κόσμο το λένε Durian - 1.000 δολάρια για ένα καρπό! Γιατί παιδιά;

Τα δύσοσμα ταϊλανδέζικα ντούριαν κοστίζουν πολλά δολάρια... 

Το ντούριαν, ένα τροπικό φρούτο φημισμένο για το ακανθώδες κέλυφος και την έντονη οσμή του κερδίζει τις καρδιές των κινέζων καταναλωτών και αποφέρει κέρδη στους καλλιεργητές της νοτιοανατολικής Ασίας.

Στο πρόσφατο Φεστιβάλ Ταϊλάνδης που πραγματοποιήθηκε στην Σανγκάη, οι κινέζοι καλοφαγάδες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τέσσερις ποικιλίες ταϊλανδέζικου ντούριαν προκειμένου να εκφράσουν την προτίμησή τους για την γεύση, τη μυρωδιά και την εμφάνιση.

Η Ταϊλάνδη σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ παράγει τέσσερις κύριες ποικιλίες ντούριαν. Το Monthong, γνωστό και ως το «χρυσό μαξιλάρι», είναι η πιο δημοφιλής ποικιλία στην κινεζική αγορά οι καταναλωτές της οποίας είναι πρόθυμοι να δοκιμάσουν περισσότερες γεύσεις.

«Τα ντούριαν έχουν καλύτερη γεύση όταν είναι ώριμα. Τα ανώριμα έχουν μία ξινή γεύση ενώ τα πολύ γινωμένα είναι πικρά και μυρίζουν κρασί» λέει ένας καταναλωτής-εραστής των εξωτικών αυτών φρούτων.

Σε ένα κατάστημα φρούτων στην επαρχία Τζάουα Τενγκά της Ινδονησίας δυο συγκεκριμένοι καρποί πωλήθηκαν περίπου 1.000 δολάρια ο καθένας.

Αν αναρωτιέστε γιατί οι συγκεκριμένοι καρποί κοστολογήθηκαν τόσο οι πωλητές αναφέρουν ότι πρόκειται για μια ειδική ποικιλία, πολύ περιορισμένης παραγωγής, που είναι ιδιαίτερα δύσκολη στην ανάπτυξη. Ένα δέντρο παράγει μόνο 20 καρπούς σε διάρκεια τριών ετών! Το αποτέλεσμα όμως είναι ένα φρούτο εξαιρετική γεύση και ιδιαίτερα απαλή και κρεμώδη υφή σαν βούτυρο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ