Καταπληκτικό vintage φώτο- άλμπουμ από τα νεανικά χρόνια του αυτοκράτορα της μόδας Καρλ Λάγκερφελντ (φώτο)

Το 1958 δύο ακόμα άγνωστοι νεαροί που επρόκειτο να γίνουν βασιλιάδες της μόδας, κερδίζουν έναν μεγάλο διαγωνισμό: Ήταν ο Καρλ Λάγκερφελντ και ο  Ιβ Σεν Λοράν

Εχθές έφυγε από τη ζωή ο "Κάιζερ" της μόδας αφήνοντας πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό.  Δύσκολα θα βρεθεί κάποιος που να συνδυάζει το ταλέντο, την τόλμη , την ευρηματικότητα, την ιδιοφυΐα του μεγάλου Καρλ Λάγκερφελντ.

Ο διάσημος σχεδιαστής έκανε την πρώτη του εμφάνιση στις σελίδες της Paris Match το 1958. Σχεδόν έφηβος ακόμη, μαζί με έναν -ακόμα άγνωστο-  τότε νεαρό τον Ιβ Σεν Λοράν, φιλοξενήθηκαν στο τεύχος του Αυγούστου.

Οι δύο νεαροί που επρόκειτο να γίνουν βασιλιάδες της μόδας είχαν τραβήξει την προσοχή όταν διακρίθηκαν σε έναν διαγωνισμό μόδας το 1954. Αυτός ήταν ο διαγωνισμός "International Wool Secretariat" που διοργάνωσε η εταιρεία Woolmark.

Στη κριτική επιτροπή, ένας σχεδιαστής μόδας, ονόματι Pierre Balmain, προσλαμβάνει τον Καρλ Λάγκερφελντ  ως βοηθό από το 1955 έως το 1962. 

Σε μια συνέντευξη που έδωσε τελευταία στο Παρίσι ο Καρλ Λάγκερφελντ δήλωσε: "Κέρδισα το πρώτο βραβείο Woolmark το 1954 μαζί  με τον Yves Saint Laurent. Ήμουν ακόμα στο σχολείο. Δεν είχα πάει σε σχολή μόδας. Έλαβα τότε μια επιταγή που αντιστοιχεί 10 φορές στο μισθό της εποχής"!

H Paris Match συγκέντρωσε μία σειρά από εκπληκτικές vintage φωτογραφίες από τα πρώτα χρόνια της καριέρας του Καρλ Λάγκερφελντ. Τον βλέπουμε στο εργαστήριο του, σε πάρτι, στις πρώτες επιδείξεις.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ